Potrebno je nastaviti dijalog

Izvor: NaDlanu.com, 04.Okt.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrebno je nastaviti dijalog

BEOGRAD, 4. oktobra 2011. (Beta) - Nastavak dijaloga Beograda i Prištine najbolji je način za prevazilaženje problema na severu Kosova, ocenili su u utorak u Beogradu državni sekretar Ministarstva za evropske i spoljne poslove Austrije Volfgang Valdner i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

BEOGRAD, 4. oktobra 2011. (Beta) - Nastavak dijaloga Beograda i Prištine najbolji je način za prevazilaženje problema na severu Kosova, ocenili su u utorak u Beogradu državni sekretar Ministarstva za evropske i spoljne poslove Austrije Volfgang Valdner i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović."Bogdanović i Valdner su se složili da je neophodno nastaviti dijalog, jer je to najbolji način za prevazilaženje problema i dolaska do eventualnog kompromisnog rešenja", navodi se su saopštenju Ministarstva za Kosovo i Metohiju.Bogdanović je Valdneru preneo čvrstu opredeljenost Srbije da sve probleme u Pokrajini rešava kroz dijalog i mirnim putem, ali i nameru da i dalje ostane uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.Valdner je rekao Bogdanoviću da je Austrija visoko ocenila napore koje je Srbija učinila na planu evrointegracija. ..

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bogdanović: Odložen popis na KiM

Izvor: S media, 05.Okt.2011, 12:00

Popis stanovništa na teritoriji Kosova i Metohije odložen je zbog tenzija i aktuelne situacije u južnoj srpskoj pokrajini - kaže za S media portal resorni ministar Goran Bogdanović. ..Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova predviđeno je da Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, u...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.