Poruka Kurtiju: Nepotrebno dizanje tenzija

Izvor: B92, 16.Jun.2023, 16:07

Poruka Kurtiju: "Nepotrebno dizanje tenzija"

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država Gabrijel Eskobar naveo je danas da bi tzv. Kosovo trebalo da ukine zabranu na uvoz srpske robe.

Eskobar je naveo da je to ne samo neevropski, nego i nepotrebno dizanje tenzija.

Eskobar je na pitanje novinara Kosova onlajna povodom zabrane koju je uvela prištinska vlada, odgovorio da nema pravnog osnova za takav potez i da bi zabranu trebalo ukinuti.

"Ta zabrana za robu i određena vozila treba da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukinuta. EU smatra da je to ne samo antievropsko, sprečavati kretanje ljudi i roba, nego za to nema ni zakonskog osnova. SAD u potpunosti podržavaju taj stav EU. Što se tiče kritika premijera Kurtija na račun Kfora, SAD i drugih povodom slučaja trojice kosovskih policajca, kao što sam već rekao, sačekaćemo činjenice i da se završi istraga pre davanje bilo kakvih izjava", rekao je Eskobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AMERIKA BESNA NA SVOG PULENA: SAD reagovale zbog Kurtijeve odluke o zabrani uvoza srpske robe

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2023

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država Gabrijel Eskobar naveo je danas da bi tzv. Kosovo trebalo da ukine zabranu na uvoz srpske robe i da je to ne samo neevropski, nego i nepotrebno dizanje tenzija...Eskobar je na pitanje novinara Kosova onlajna povodom zabrane koju je uvela prištinska...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.