Pomoć francuskih humanitaraca srpskim enklavama

Izvor: Blic, 23.Sep.2013, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć francuskih humanitaraca srpskim enklavama

Dobrovoljci francuske humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" posetili su Kosovo kako bi na terenu videli gde je najpotrebnija humanitarna pomoć u srpskim enklavama.

Direktor ove nevladine organizacije Arno Gujon prisustvovao je otvaranju farme u Prekovcu kojoj je "Solidarnost za Kosovo" poklonila 85 alpskih koza.

"Ovakav vid pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je dugoročnog karaktera. Sir i mleko sa farme prvenstveno su namenjeni Narodnoj kuhinji "Majka devet Jugovića" za najsiromašnije, a sav višak će se prodati u manastirima. Sredstva koja se dobiju tom prodajom namenjena su finansiranju farme i njenom razvoju...", navodi se u pisanoj izjavi Gujona.

Humani francuzi obišli su više osnovnih škola na centralnom Kosovu i tom prilikom prikupili podatke o njihovim potrebama.

"Škole su u veoma teškom stanju, često bez osnovnih uslova za učenje, ponekad i bez minimalne higijene odnosno toaleta. Nezamislivo je ostaviti decu u ovakvoj situaciji" ističe Gujon.

Solidarnost za Kosovo planira da pomogne i renovira nekoliko škola već ove jeseni, kao što je to uradjeno i prošle godine u selu Straža kod Gnjilana, navodi se u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomoć francuskih humanitaraca Kosovu

Izvor: RTS, 23.Sep.2013

Predstavnici francuske nevladine organizacije "Solidarnost za Kosovo" prisustvovali otvaranju farme u Prekovcu, kojoj su poklonili alpske koze. Sir i mleko sa farme namenjeni narodnoj kuhinji "Majka devet Jugovića". Francuzi obišli više osnovnih škola na centralnom Kosovu...Dobrovoljci francuske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.