Pokrajinski odbor DSS podržava Sandu Rašković Ivić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2016, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajinski odbor DSS podržava Sandu Rašković Ivić

Pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije sa Kosova i Metohije danas je saopštio da daje punu podršku šefici poslaničke grupe DSS Sandi Rašković Ivić u, kako navode, istrajavanju na legitimnim i moralnim principima na kojima počiva ta stranka.

Pokrajinski odbor je ocenio da nije istina da je predsedništvo DSS odobrilo lokalne koalicije na Voždovcu i Vračaru i da nisu istinite tvrdnje da koalicije na lokalnom nivou ne mogu da izmene politiku stranke.

"Ta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << priča je pomalo neozbiljna, imajući u vidu da, kada DSS na Vračaru sa odbornicima Markom Đurićem i Goranom Vesićem deli poslovni prostor, da li DSS i dalje može da optuži SNS za izdaju Kosova i Metohije i krađu na proteklim izborima", smatra Odbor.

Pokrajinski odbor je pozvao funckionere DSS Aleksandra Popovića i Dragana Maršićanina - "glavne kreatore ulaska DSS u koalicije na Voždovcu i Vračaru", da dođu na Kosovo i objasne "tu neobičnu ljubav sa Srpskom naprednom strankom, strankom koja je izdala Kosovo i Metohiju i pokrala protekle izbore".

Pokrajinski odbor je pozvao Sandu Rašković-Ivić da povuče ostavku na mesto predsednice DSS, koju, kako navodi, nije usvojio ni jedan organ stranke.

Sanda Rašković Ivić izvinila se u petak. 9. septembra svima koji su na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila glasali za DSS, zbog toga što je ta partija u nekim lokalnim sredinama potom napravila koaliciju sa SNS-om. Usledilo je saopštenje DSS da predsednica u ostavci iznosi lične stavove koji ne održavaju stav te stranke.

Rašković Ivić je krajem jula podnela ostavku na mesto predsednice DSS upravo zbog toga što su neki opštinski odbori DSS formirali koaliciju sa SNS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.