Platforma predsednika stigla u kabinet premijera?

Izvor: Prva.rs, 19.Maj.2015, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platforma predsednika stigla u kabinet premijera?

Na sajtu B92 se navodi da je predsednik Nikolić poslao platformu za Kosovo i Metohiju u Vladu Srbije, da je stigla do kabineta premijera, a poznate su i pojedine odredbe platforme.
Kako navodi B92, predlog Tomislava Nikolića za rešavanje problema na Kosovu i Metohiji sadrži ideje među kojima je ona o davanju široke autonomije sa mnogim ovlašćenjima, ali ne i nezavisnost južnoj srpskoj pokrajini i autonomno sudstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << /> Jedan deo platforme odnosi se na sever Kosova, koji bi trebalo da se tretira u skladu sa Ustavom Srbije, dok bi teritorija izvan severa, odnosno izvan dela na kom treba da se obrazuje Zajednica srpskih opština, imala tretman koji su Albanci imali za vreme postojanja SFRJ.
Šef poslanika SNS Zoran Babić kaže da nije video tekst platforme, pa zbog toga ne može ni da komentariše njen sadržaj.
"Vi ste jako uporni, ja to cenim, ali bih voleo da mi odgovorite kakav je vaš stav o snegu koji će padati u petak. Ni ja ni vi to ne znamo i ja ne mogu da govorim o nečemu dok ne vidim u pisanoj formi", naveo je Babić na pitanje novinara o platformi predsednika Srbije.
Dokument nije video ni zamenik šefa poslanika SDS Janko Veselinović.
On je novinarima u parlamentu rekao da očekuje da će to biti jedan pravac, da će drugi pravac zauzimati vlada, a da će u stvari iza svega toga "postojati dogovor da se zamajava narod".
"Uvek do sada su bile dve politike, a ustvari jedna jedinstvena politika da se zamagli prava suština onoga što se 'iza brda valja'", rekao je Veselinović.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.