Platforma o Kosovu sledeće nedelje

Izvor: RTS, 31.Okt.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platforma o Kosovu sledeće nedelje

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić rekao da bi platforma za razgovore Beograda i Prištine trebalo da bude usaglašena tokom naredne nedelje. Afirmisano je apsolutno jedinstvo državnog vrha kada je reč o Kosovu i Metohiji, naveo Đurić posle sastanka u Predsedništvu Srbije.

16.05 - Marko Đurić rekao je da bi platforma za razgovore Beograda i Prištine trebalo da bude usaglašena tokom naredne nedelje.

15.45 - Završen sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
15.05 - Počeo sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost. 

Platforma za razgovore Beograda i Prištine trebalo bi da bude usaglašena tokom naredne nedelje, rekao je savetnik predsednika Srbije Marko Đurić. Posle sastanka državnog vrha koji je trajao oko sat u zgradi Predsedništva, Đurić je rekao da će nakon usaglašavanja platforme predsednik Srbije Tomislav Nikolić o tom dokumentu razgovarati i sa predstavnicima svih poslaničkih grupa u parlamentu.

"Afirmisano je apsolutno jedinstvo državnog vrha kada je reč o Kosovu i Metohiji", rekao je Đurić novinarima.

On je dodao da će biti afirmisan princip prema kojem će se Srbija truditi da sačuva svoje državne i nacionalne interese, ali i maksimalno zalagati da što pre dobije početak pregovora sa EU.

Savetnik predsednika rekao je da te dve težnje nisu u suprotnosti i naveo da niko neće biti razočaran platformom.

Upitan na koje će se od već postojećih rešenja u svetskoj praksi Beograd pozvati pri rešavanju pitanja Kosova, Đurić je rekao da platforma još ima oznaku državne tajne, ali da postoje mnoga rešenja u evropskoj i svetskoj praksi na koja se može pozvati.

Na sastanku u Predsedništvu bili su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, potpredsednici Vlade Aleksandar Vučić i Suzana Grubješić, ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Poslednji put državni vrh razgovarao je o platformi za Kosovo 24. oktobra, takođe u Predsedništvu Srbije.

Učesnici sastanka su tada od predsednika Srbije Tomislava Nikolića dobili nacrt platforme.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Platforma o Kosovu sledeće nedelje

Izvor: Blic, 31.Okt.2012

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić rekao je danas da bi platforma za razgovore Beograda i Prištine trebalo da bude usaglašena tokom naredne nedelje. ..Đurić je nakon sastanka državnog vrha koji je trajao oko sat u zgradi Predsedništva, kazao da će nakon usaglašavanja platforme predsednik...

Nastavak na Blic...

Platforma za KiM naredne sedmice

Izvor: Akter, 31.Okt.2012

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je da će državna platforma za Kosovo i Metohiju biti usaglašena naredne sedmice

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.