Platforma neće biti senzacionalna: Mora kompromis

Izvor: Vesti-online.com, 21.Okt.2012, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Platforma neće biti senzacionalna: Mora kompromis"

Platformom za Kosovo Vlada Srbije hoće da formuliše svoju poziciju i da ona bude što šire prihvaćena, kaže ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić, napominjući da se ne može očekivati senzacionalno nova varijanta.

Pregovori podrazumijevaju kompromisna rešenja....ali znam da Srbija neće priznati Kosovo: Ivan Mrkić,ministar spoljnih poslova  

- To nije stvar ove vlade ili nečija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << privatna stvar. Ona (platforma) mora da bude ozbiljno podržana i mi računamo s tim da podrška bude znamenita i u našoj skupštini, rekao je Mrkić za "Politiku" i istakao da je platforma za Kosovo prioritetno pitanje, da bi njena izrada bila završena brzo, ali da postoje i drugi događaji na koje je neophodno reagovati.

 

Na pitanje da li će se iz tog rada iznedriti neko rešenje koje do sada nije postojalo, Mrkić je rekao da ne može biti ponuđeno "ništa kardinalno novo".

 

"Ne možete očekivati nikakvu senzacionalno novu varijantu. Bićemo koliko je moguće pragmatični da bismo obezbedili i zaštitili naše ljude na Kosovu", dodao je

Miletić: Lako je srbovati iz daljine

Mrkić i naglasio da će Srbija, kada se završi izrada platforme, imati okvir, svoj željeni i pretpostavljeni cilj.

 

"Ali, nećemo imati nikakve ciljeve koji su skriveni, koji će voditi računa samo o nama. Ciljevi će biti usklađeni sa okolnostima", istakao je Mrkić.

 

Prema njegovim rečima, pregovori podrazumijevaju kompromisna rešenja, a ona se ne postižu bez međusobnih ustupaka.

"Mora i jedna i druga strana to da radi. Ne bih ulazio u spekulacije šta će biti ishod tih pregovora, ali znam da Srbija neće priznati Kosovo", poručio je ministar spoljnih poslova Srbije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.