Patrijarh poručio Srbima na barikadama da istraju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2011, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh poručio Srbima na barikadama da istraju

PEĆ -

Kosovo i Metohija je srpska sveta zemlja, gde su naše najveće svetinje i početak naše istorije i kulture, izjavio je danas patrijarh srpski Irinej u Pećkoj patrijaršiji, gde je služio liturgiju povodom slave manastira - Pokrova presvete Bogorodice.

Patrijarh je podržao Srbe na severu Kosova, koji danonoćno dežuraju na barikadama i pozvao ih da istraju, javlja KiM radio.

"Da istraju sve dotle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dok moćnici ne uvide da oni brane svoju zemlju i da barikade nisu postavili na tuđoj zemlji, nego u svojoj, čuvajući svoje domove, svoj kraj u kojem vekovima žive", rekao je patrijarh.

"Molimo se Gospodu da oni koji kroje kapu celome svetu saznaju i upoznaju istinu, a istina je da je Kosovo i Metohija srpska sveta zemlja, gde su naše najveće svetinje i početak naše istorije i kulture", poručio je patrijarh.

Patrijarh Irinej je izrazio zadovoljstvo što se veliki broj vernika okupio na današnjoj svetkovini u Pećkoj patrijaršiji.

"Mi se nadamo uz pomoć Božju, uz njihovu pomoć, uz pomoć svetog kralja Dečanskog, koji je nedaleko odavde, svetog Joanikija Devičkog, koji je takođe u blizini, da će oni svojim svetim molitvama zaštititi i učiniti da Kosovo uvek pripadne narodu kome je pripadalo toliko vekova", istakao je patrijarh Irinej.

"Raduje me da vidim veliki broj naroda sabranog danas pored svih teškoća nevolja i opasnosti. Mnogi su verovatno i izloživši se opasnosti, došli da danas učestvuju u prazniku, u molitvama prazničnim i da prime blagodat Božju", dodao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.