Parastos srpskim žeteocima u Starom Gracku

Izvor: Studio B, 23.Jul.2015, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parastos srpskim žeteocima u Starom Gracku

Povodom 16 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca u selu Staro Gracko, episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije služio je parastos kome je prisustvovao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić.

Pre 16 godina, u Starom Grackom kod Lipljana, ubijeno je 14 srpskih žetelaca. Za taj, jedan od najvećih zločina nad Srbima koji se dogodio posle dolaska UNMIK-a i Kfora, još niko nije odgovarao.

Parastos kod spomen ploče >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u centru Starog Grackog služio je episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije.

Četrnaestorica Srba ubijena su na njivi tokom žetve 23. jula 1999. godine. Policija UNMIK-a je u oktobru 2007. godine uhapsila Mazljuma Bitićija, iz sela Veliki Alas kod Lipljana, zbog sumnje da je učestvovao u tom ubistvu, ali je on zbog nepostojanja dokaza posle dva meseca pušten iz pritvora.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parastos srpskim žeteocima u Starom Gracku

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jul.2015

Povodom 16 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca u selu Staro Gracko danas će biti služen parastos kome će prisustvovati direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Ðurić...Sa Ðurićem pomenu žrtvama prisustvovaće i predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.