Pantić o referendumu na severu Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2012, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pantić o referendumu na severu Kosova

BEOGRAD -

"Pitanje na predstojećem referendumu 14. i 15. februara na severu Kosova i Metohije glasiće da li prihvatate institucije takozvane republike Kosovo", rekao je za Radio – televiziju Vojvodine (RTV) Krstimir Pantić, predsednik opštine Kosovska Mitrovica, gostujući u emisiji "1 na 1" RTV-a.

On je istakao da će oko 40 hiljada građana imati pravo glasa i naglasio da će referendum koštati veoma malo.

"Troškovi koje će opštine imati za održavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << referendum biće 100 hiljada dinara za sve četiri opštine i to su samo troškovi za štampanje glasačkih listića", rekao je Pantić.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica naglasio je da su glasački listići odštampani na srpskom i na albanskom jeziku i dodao da očekuje da će oko trećina Albanaca koja živi u severnoj Kosovskoj Mitrovici izaći na referendum.

"Ne bih se složio da će ishod referenduma biti poznat unapred", rekao je Pantić i dodao da očekuje mnogo veću izlaznost nego na lokalnim izborima 2008. godine.

"Očekujem da izlaznost građana bude preko 60 odsto", istakao je Pantić.

On je naveo da je referendum 14. i 15. februara od 7 do 19 časova, a prvi rezultati oko 22 časa 15. februara uveče.

"Poslat je poziv misiji OEBS-a i misiji UNMIK-a da pošalju posmatrače i da na taj način potvrde da je referendum sproveden po zakonu", rekao je Pantić.

Emisiju "1 na 1" Radio –televizije Vojvodine u kojoj je gost bio Krstimir Pantić, predsednik opštine Kosovska Mitrovica u celosti možete da pogledate ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.