Pantić: Šta se očekuje od Srba na Kosovu i Metohiji?

Izvor: S media, 23.Sep.2011, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pantić: Šta se očekuje od Srba na Kosovu i Metohiji?

Građani na severu Kosova od države Srbije očekuju da jasno saopšti šta se očekuje od Srba na Kosovu i Metohiji i šta će učiniti da zaštiti svoj narod, izjavio predsednik Skupštine opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić.

Predsednik Skupštine opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio

je da građani na severu Kosova od države Srbije očekuju da jasno saopšti šta se očekuje od Srba na Kosovu i Metohiji i šta će učiniti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da zaštiti svoj narod.

"Mi ne možemo kao predstavnici naših građana da preuzmemo obavezu da rešavamo pitanje sudbine Kosova i Metohije. Ne želimo da radimo ništa bez naše države, jer nam je jedini prijatelj koji imamo, bez obzira na povremena neslaganja o

načinu na koji se određene stvari rešavaju", rekao je Pantić u izjavi KIM radiju.

On je istakao i da Srbi nemaju nameru da uklone barikade, koje će braniti i telima na tri lokacije u tom gradu.

"Predstavncima KFOR rekli smo da su građani čvrsto rešeni da ne dozvole da se barikade uklone i njima, ali i EULEKS, međunarodnoj zajednici i Albancima, pokazali smo da nećemo odustati od svojih cljeva", naglasio je Pantić.

Jasno smo im preneli, naveo je on, da u našem mirnom otporu nećemo koristiti nasilne metode i oružje, već ćemo isključivo svojim telima branti naš prostor.

Pantić je objasnio da u gradu postoje tri barkade koje su građani samoinicijativno postavili 16. septembra, nakon najave vlasti u Prištini da će kosovski policajci i

carinici, uz EULEKS i KFOR, preuzeti administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

Barikada se nalazi na glavnom mostu na Ibru, koji spaja severnu i južnu Mitrovicu. Šljunak je istovaren na putu između Zvečana i Kosovske Mitrovice, kao i u blizini takozvanog istočnog mosta.

Preko Jarinja Srbi idu svojim putem

Kosovo: MUP Srbije sarađuje sa Euleksom (VIDEO)

Dačić: Dvostruki aršini na Kosovu

Prema njegovim rečima, na tim barikadama građani dežuraju na smenu 24 časa.

Na izlazu iz Kosovske Mitrovice prema Zvečanu saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom, a jedna od ulica koja vodi prema Bošnjačkoj mahali u potpunosti je blokirana.

Prema Pantićevim rečima, snabdevenost osnovnim životnim namirnicama je relativno dobra i one se u Kosovsku Mitrovicu dopremaju alternativnim putevima između Srbije i Kosova i Metohije.

"Činjenica je da nestaje nafta i to otežava rad naših komunalnih javnih preduzeća, a takođe imamo preblema sa snabdevenošću Zdravstevenog centra u Kosovskoj Mirovici, jer

se zalihe lekova smanjuju", zaključio je Pantić.

(FoNet)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.