Pacoli malo preterivao

Izvor: RTS, 16.Mar.2012, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli malo preterivao

Nigerija i Uganda nisu priznale nezavisnost Kosova, suprotno izjavama potpredsednika kosovske vlade Bedžeta Pacolija. Iz Nigerije i Ugande u Prištinu nisu stigle note o formalnom priznavanju Kosova.

Nigerija i Uganda nisu priznale nezavisnost Kosova, uprkos izjavama potpredsednika kosovske vlade Bedžeta Pacolija da je to učinjeno, prenose prištinski elektronski mediji, navodeći da iz Nigerije i Ugande u Prištinu nisu stigle note o formalnom priznavanju Kosova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Pacoli je na posebno organizovanoj konferenciji za novinare u februaru, na dan jednostrano proglašene nezavisnosti saopštio da je Uganda postala 88 zemlja koja je priznala Kosovo.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Vuk Jeremić je dva dana kasnije saopštio da Uganda nije priznala nezavisnost Kosova.  

Mediji u Prištini prenose da nakon mesec dana Ministarstvu spoljnih poslova Kosova iz Ugande nije stigla nikakva formalna potvrda o priznavanju, niti je to učinjeno iz Nigerije koja je po navodima iz kabineta Bedžeta Pacolija priznala Kosovo još u septembru 2011. godine.

Šef srpske diplomatije demantovao je i tu vest. "Pacoli, po običaju, ne govori istinu. Naš ambasador u Nigeriji imao je prijem u ministarstvu spoljnih poslova Nigerije gde mu je potvrđeno da Nigerija ne menja stav o Kosovu, dakle da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije", rekao je tada Jeremić.

Oman i Gvineja Bisao, takođe su, u septembru prošle godine demantovali vest o priznavanju Kosova.

Prema prištinskoj računici, nezavisnost Kosova do sada je priznalo 88 zemalja, među kojima su i Nigerija i Uganda.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.