PSG: Državna sekretarka poziva na linč Jankovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2017, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG: Državna sekretarka poziva na linč Jankovića

Pokret slobodnih građana (PSG) izrazio je danas zabrinutost zbog, kako je naveo, "javnog poziva na linč" lidera tog pokreta Saše Jankovića, koji je uputila državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković proglašivši ga "izdajnikom i lobistom nezavisnog Kosova".

PSG je ocenio kao skandalozan i posebno opasan tekst Biljane Popović Ivković objavljen na portalu nedeljnik.rs u kojem, između ostalog, pita Jankovića "da li priznaje samoproglašeno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kosovo", da li lobira za nezavisno Kosovo i kako se usuđuje da javno kaže da "Srbiji treba da bude u interesu da oteto Kosovo uđe u Interpol".

Pokret je ocenio da tekst pun osionosti i mržnje predstavlja repliku teksta "Ćuruvija dočekao bombe", koji je objavljen u "Politici ekspres" neposredno pre ubistva novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine.

"Pošto srpska javnost veoma dobro zna kako je završio Slavko Ćuruvija, očekujemo da ovoga puta policija u kojoj je zaposlena autorka saopštenja neće biti na strani mogućih egzekutora", naveo je PSG.

Biljana Popović Ivković je između ostalog u tekstu Jankoviću, povodom njegove izjave da bi prijem Kosova u Interpol bio u interesu Srbije, poručila da je "još jednom potvrdio da je bio lažljivi zaštitnik građana" i da je sada "obični hladnokrvni politikant, bez trunke emocije".

PSG je istakao da ni zastrašujuće pretnje neće pokolebati ni Jankovića, ni Pokret, da bez straha pobede na izborima i Srbiju oslobode od "najmračnijih likova" uz pomoć kojih režim predsednika Srbija i lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića "uteruje narodu strah u kosti".

"U trenutku dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić poziva na unutrašnji dijalog o Kosovu, njegovi botovi najbrutalnije optužuju Sašu Jankovića i PSG za nešto u čemu su zapravo oni učestvovali i za šta je trebalo davno da odgovaraju. "

Janković je ranije za televiziju N1 kazao da je "nama u interesu da Kosovo bude primljeno u Interpol - ako se Interpol bori protiv kriminala".

"Šta mi imamo od sprečavanja ulaska u Interpol, u međunarodnu policijsku organizaciju. Dakle, nećemo valjda poturati nogu nikome. Konačnih rešenja nema. Hajmo da budućnost opredeli najbolji okvir za život ljudi. U ovom trenutku sve drugo je političarenje", rekao je Janković, a prenela TV N1.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.