POLICIJA U KOSOVSKOM PARLAMENTU Još se čeka na početak sednice

Izvor: Blic, 23.Okt.2015, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLICIJA U KOSOVSKOM PARLAMENTU Još se čeka na početak sednice

Sednica skupštine Kosova, čiji je početak nakon odlaganja bio zakazan za 22 sata, još nije počela.

Potpredsednica Skupštine Kosova iz redova Samoopredelenja Aida Drguti izjavila je da je Predsedništvo Skupštine Kosova večeras odlučilo da ako bude potrebno, policija uspostavi red na sednici.

- Predsedništvo Skupštine Kosova je na predlog predsednika, sa samo jednom glasom protiv, mojim glasom, odlučilo da ako bude potrebno, pripadnici obezbeđenja Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << intervenišu i omoguće normalno odvijanje sednice - kazala je Drgutijeva za KTV.Takva mogućnost je, prema njoj, predviđena i poslovnikom o radu Skupštine Kosova.

Istovremeno, predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je nagovestio da će sednica početi u 24 sata.

Trenutno su u sali Skupštine pripadnici Policije Kosova koji obezbeđuju Skupštinu Kosova, koji su stali ispred radnog Predsedništva, odakle su silom pomerili poslanike Samoopredelenja Glauka Konjufcu i Ščipe Pantina, koje su otpratili do mesta na kojima sede tokom sednica.

Veselji je ranije poručio da će se oni, koji bacaju suzavac u prostor skupštinske administracije, vrlo brzo postideti svojih postupaka.

-Verujem da će se neki postideti svojih postupaka u Skupštini zbog toga što tu ima mnogo radnika među kojima su i trudnice, a suzavac je bačen i u prostorije skupštinske administracije. To je bilo nepotrebno. Treba bolje da porazmisle o tome šta rade jer i politika ima neke okvire ponašanja koje treba poštovati - rekao je Veselji za TV Kljan Kosova.

Policija je započela istragu o bačenom suzavcu.

POLICE HAS ENTERED PARLIAMENT - the Kosovo parliament is full of police, the session will continue in 10-20 min. pic.twitter.com/a0GWG7ScD8

Prištinska Gazeta blic je, pozivajući se na neimenovane izvore, objavila da je opozicija imala jak razlog da, kako se navodi, suzavac aktivira i u administrativni prostor zgrade, a ne samo unutar sale.

Opozicija je, kako se navodi, to uradila nakon što je saznala da je policija dobila nalog da interveniše u slučaju da neko pokuša da blokira rad parlamenta.

"Čim se saznalo za to da policija ima nalog da interveniše u slučaju blokade rada parlamenta, opozicija je odlučila da baci suzavac i da ne dozvoli početak održavanja zasedanja", piše Gazeta blic pozivajući se naimenovani izvor.

Vlast, sudeći prema prištinskim medijima, po svemu sudeći ne namerava da odustane od nastavka zasedanja parlamenta, pa mediji prenose da je moguće da će to biti u nekoj od drugih prostorija zgrade Skupštine.

I dok se glavna sala za sednice čisti i provetrava od dimnih bombi, a stolice nose prema najvišem spratu tog zdanja, oko zgrade i u dvorištu pršte eksplozivne naprave.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.