PAKLENI PLAN: Radikali i DSS spremaju Vučiću linč na Kosovu!

Izvor: Kurir, 10.Maj.2013, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAKLENI PLAN: Radikali i DSS spremaju Vučiću linč na Kosovu!

Dolazak Vučić sutra ide na Kosovo, uprkos tome što Srbi sa severa KiM, zajedno sa DSS i SRS, hoće da ga gađaju kamenjem i polivaju kiselinom

BEOGRAD - Vučiću spremaju neprijatan doček!

I pored bezbednosnih procena da radikalne snage na severu Kosova pripremaju neprijatan doček vicepremijeru Aleksandru Vučiću, on će ipak sutra posetiti južnu srpsku pokrajinu kako bi razgovarao s građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i odbornicima u četiri srpske opštine, saznaje Kurir.

Prema saznanjima Kurira, struja na severu KiM koja se oštro protivi primeni briselskog sporazuma namerava da tokom posete Vučića gađa kamenjem i poliva kiselinom, uz neizbežne uvrede.

- Već su odštampani plakate u štampariji „Ibar invest“, koja je u vlasništvu Zorana Jakšića, brata Marka Jakšića, na kojima ga vređaju. Pozvali su sve radikale da dođu u Leposavić ne bi li napravili haos - kaže izvor Kurira.

Izvor Kurira ističe da je većina građana i Srba sa severa KiM svesna da briselski sporazum mora da se sprovede i da je država uradila najviše u datim okolnostima.

- I samim nedolaskom na miting u Beogradu pokazali su da podržavaju državni vrh u svojoj odluci. Remetilački faktor na severu su samo predstavnici DSS i radikali - zaključuje naš izvor.

Poslanik DSS Marko Jakšić nije juče odgovarao na pozive Kurira. S druge strane, Oliver Ivanović, bivši državni sekretar u Ministarstvu za KiM i jedan od lidera Srba sa severa Kosova, ističe da je ovakav scenario moguć, ali da bi to bila fatalna greška za narod na Kosovu.

- Za nas Srbe s Kosova jedina slamka spasa je veza sa Srbijom. Mi nemamo alternativu u odnosu na našu Vladu. To nije Brisel, a svakako nije Priština. Svako odbijanje vodi nas u sve veći ambis - naglasio je Ivanović.

Uvredama nas neće zaustaviti

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da Srbija ima svoje horizonte i svoj dobar put koji neće napuštati, i da to uvredama i teškim rečima niko ne može da spreči, dodavši da nema nikakav strah da ode na Kosovo i Metohiju. Na pitanje da li se može očekivati njegova reakcija na uvrede upućene s Trga Republike, on je odgovorio da se sprema za sutrašnji odlazak na KiM i susret sa Srbima, gde očekuje, kako je rekao, još teži dan.

- Moram da pokušam da uradim sve što mogu za Srbiju i njene građane, a mislim da ljudi u Srbiji sve razumeju i da će oni dati konačan sud - rekao je Vučić.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

OPOZICIJA PRIPREMA HAOS: Radikali i D S S spremaju Vučiću linč na Kosovu!

Izvor: S media, 11.Maj.2013, 12:09

I pored bezbednosnih procena da radikalne snage na severu Kosova pripremaju neprijatan doček vicepremijeru Aleksandru Vučiću, on će ipak u nedelju posetiti južnu srpsku pokrajinu kako bi razgovarao s građanima i odbornicima u četiri srpske opštine, saznaje Kurir...Prema saznanjima Kurira, struja...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.