Osmani: Počelo je dobro, priznaće nas

Izvor: B92, 17.Jan.2024, 13:09

Osmani: Počelo je dobro, priznaće nas

Kosovska predsednica Vjosa Osmani izjavila je da očekuje da uskoro neke nove zemlje donesu odluku o priznanju nezavisnosti tzv. Kosova.

"Ova godina je počela nizom dobrih vesti za Kosovo, od ukidanja viznog režima sa EU do potvrde zahteva Stejt departmenta Kosova za kupovinu odbrambenih sistema naoružanja. Za mnogo posla koji intenzivno radimo, rezultati se vide tek kasnije", navela je ona.

"Uspeli smo da ponovo potvrdimo skoro sve države koje su priznale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nezavisnost i da izgradimo nove saveze sa državama od kojih se očekuje da uskoro donesu odluku o priznanju", rekla je Osmani za Reporteri.

Komentarišući mere EU protiv tzv. Kosova, Osmani je kazala da se većina lidera EU sa kojima je razgovarala zalaže za ukidanje tih mera.

"Moram da napomenem da je većina lidera EU koje sam srela već za ukidanje mera. S druge strane, razlozi zbog kojih su mere izrečene, ma koliko nepravedne, više ne postoje. Kosovo je preduzelo sve mere za deeskalaciju situacije i stvoreni su uslovi za nove izbore u opštinama na severu, tako da EU treba hitno da ukloni te mere", rekla je Osmani, preneo je portal Kosovo online.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.