Opozicija iskulirala Veseljija, neće o deklaraciji

Izvor: B92, 10.Okt.2018, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija "iskulirala" Veseljija, neće o deklaraciji

Priština -- Kosovska opozicija nije prihvatila poziv predsednika skupštine Kadrija Veseljija na sastanak o poziciji Prištine u dijalogu sa Beogradom.

Opozicioni Demokratski savez Kosova i pokret Samoopredeljenje odbilii su poziv predsednika skupštine, a Sociajdemokratska partija je, navode prištinski mediji, postavila određene uslove da bi učestvovala na tom sastanku.

Lideri vladajuće koalicije u Prištini predložili su u ponedeljak rezoluciju o finalnoj fazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dijaloga o normalizaciji odnosa sa Beogradom, a za njeno usvojanje neophodna je dvotrećinska većina u parlamentu.

Rezoluciju su predložili Veselji, Ramuš Haradinaj, Fatmir Ljimaj, Enver Hodža i Dardan Gaši, a u njoj se, između ostalog pominje postizanje konačnog sporazuma između Republike Kosovo i Republike Srbije.

Oni su do sada više puta pozivali na postizanje konsenzusa parlamentarnih stranaka na temu dijaloga sa Beogradom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.