Oliver Ivanović ostaje u pritvoru

Izvor: RTS, 04.Feb.2014, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Ivanović ostaje u pritvoru

Apelacioni sud u Prištini potvrdio odluku Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici kojom je Oliveru Ivanoviću određen pritvor od mesec dana. Sud se rukovodio istim, nepostojećim razlozima koje je naveo prvostepeni sud, a koji su u žalbi argumentovano osporeni, kaže branilac Nebojša Vlajić.

Sudsko veće Apelacionog suda u Prištini potvrdilo je odluku Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, kojom je Oliveru Ivanoviću određen pritvor od mesec dana zbog sumnje da je počinio ratni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zločin i teško ubistvo, potvrdila je za RTS portparolka Euleksa Irina Gudeljević.

U januaru, na zahtev međunarodnog tužioca iz Kancelarije Specijalnog tužioca Kosova, međunarodni sudija iz Osnovnog suda u Mitrovici odredio je mesec dana pritvora Ivanoviću.

Advokat Olivera Ivanovića Nebojša Vlajić rekao je agenciji Beta da je večaras u 18 sati dobio odgovor iz Apelacionog suda u Prištini kojom je odbijen njegov zahtev da se Ivanoviću ukine pritvor i omogući odbrana sa slobode.

"Iako je danas 4. februar u rešenju je navedeno da je doneto 1. februara a moja žalba je odbijena i prvostepeno rešenje o određivanju pritvora je potvrđeno", rekao je Vlajić.

Prema njegovim rečima, Apelacioni sud se "rukovodio potpuno istim, nepostojećim razlozima koje je naveo prvostepeni sud za određivnje pritvora, a koji su u žalbi argumentovano osporeni".

"Ubeđen sam da je u ovom slučaju Sud podlegao nezapamćenoj medijskoj hajci protiv Ivanovića koje sprovode štampa i televizija na albanskom jeziku", rekao je Vlajić.

Građanska inicijativa Srbija, demokratija, pravda reagovala je saopštenjem u kojem osuđuje odluku Apelacionog suda i navodi da nije pravovremeno doneta odluka. U saopštenju se navodi da odluka nije obrazložena, već da je njome samo potvrđeno prvostepeno rešenje.

Ivanović je kandidat GI SDP na predstojećim lokanim izborima koji će u Kosovskoj Mitrovici biti ponovljeni 23. februara, nakon što je izabrani gradonačelnik Krstimir Pantić odbio da potpiše izjavu o preuzimanju dužnosti, zbog oznaka Republike Kosovo.

Ivanović, koji se nalazi u pritvoru od 27. januara, osumnjičen je za dva teška krivična dela koja su počinjena 1999. i 2000. godine, a u kojima su stradali kosovski Albanci. Njegov advokat Nebojša Vlajić je ranije odbacio mogućnost Ivanovićeve odgovornosti. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BEZ MILOSTI: Oliver Ivanović ostaje u pritvoru

Izvor: Kurir, 04.Feb.2014

Kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Oliver Ivanović, optužen je da je počinio ratni zločin i teško ubistvo. Na zahtev Specijalnog tužioca Kosova određen mu je pritivor od mesec dana..PRIŠITINA - Sudsko veće Apelacionog suda u Prišini potvrdilo je danas odluku Osnovnog suda...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.