I, Prigožin pomenu Srbe

Izvor: B92, 17.Jan.2023, 17:18

I, Prigožin pomenu Srbe

Privatna vojna kompanija "Vagner" nikada nije bila u Srbiji i nije imala nikakve kontakte sa Srbijom, saopštio je osnivač grupe Jevgenij Prigožin.

"Glas Amerike" je osnivaču grupe "Vagner" postavio pitanja o aktivnostima koje grupa sprovodi u Srbiji, i regrutovanju građana iz Srbije.

"U privatnoj vojnoj kompaniji 'Vagner' trenutno nema državljana Srbije, a odavno ih nije bilo. Prema tome, sve glasine o saradnji grupe 'Vagner' i Srbije nemaju nikakvog osnova", izričit >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Prigožin.

Inače, podseća Raša tudej Balkan, građanima Srbije zakonom je zabranjeno učestvovanje u oružanim sukobima u inostranstvu.

Na pitanje "Glasa Amerike" da li su Vagnerovci bili prisutni na severu Kosova, gde su barikade podignute krajem decembra 2022. godine, Prigožin je odgovorio: "Koliko znamo, Srbi i sami odlično izlaze na kraj sa svojim problemima. Želim im sreću i prosperitet."

Ali, dodao je da, ukoliko na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država dođe do međunacionalnog sukoba, grupa "Vagner" će rado učestvovati.

"Čekamo poziv savetnika Stejt departmenta Dereka Šolea", zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prigožin: Vagner grupa nikada nije bio prisutna na KiM i nema veze sa Srbijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2023

Osnivač i šef privatne vojne kompanije Vagner, Jevgenij Prigožin saopštio je danas da ta kompanija nikada nije bila prisutna na severu KiM i nije imala nikakve kontakte sa Srbijom...Prigožin je to saopštio na zvaničnom Telegram kanalu kompanije, odgovarajući na pitanje Glasa Amerike na srpskom,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Prigožin: Vagner nije u Srbiji i nema srpskih boraca u našim jedinicama

Izvor: Radio 021, 18.Jan.2023, 08:08

Privatna ruska vojna kompanija "Vagner" nikada nije bila u Srbiji i nije imala nikakve kontakte sa Srbijom, saopštio je osnivač "Vagnera" Jevgenij Prigožin.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.