Odlazak na KiM zavisi od odgovora Srba u utorak

Izvor: Blic, 28.Apr.2013, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak na KiM zavisi od odgovora Srba u utorak

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić rekao je danas da je spreman da ode na Kosovo, ali će odluka o tome hoće li ići zavisiti od odgovora koji će mu Srbi sa severa dati u utorak.

Vučić je ranije najavio da će mu predstavnici Srba sa severa Kosova u utorak odgovoriti da li će, u slučaju da se na referendumu proveri podrška gradjana briselskom sporazumu, prihvatiti većinski odgovor i učestvovati u njegovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << primeni.

"Ne bežim od toga da idem na Kosovo, ali to zavisi od odgovora, zavisi od toga kako će se odvijati situacija", rekao je Vučić u emisiji Stav Srbije.

On je dodao da to ne može biti pre utorka, jer danas putuje u Hrvatsku, gde sutra ime zvanične razgovore.

Na pitanje šta misli o predlogu lidera LDP Čedomira Jovanovića da na KiM ide delegacija sastavljena od svih stranaka koje podržavaju briselski sporazum, Vučih je rekao da nema ništa protiv takve ideje, ali ni protiv toga da u delegaciji budu i oni koji su protiv, kao što je DSS.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Ako referendum bude negativan, nema ni Vlade

Izvor: Večernje novosti, 28.Apr.2013

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je da referendumsko pitanje može biti "da li ste za biselski sporazum ili ne", ali da to nikako ne može biti: da li Kosovo treba da ostane u Srbiji".Vučić je u emisiji "Stav Srbije" na TV Prva podsetio da je Srbima sa severa ponuđeno da se...

Nastavak na Večernje novosti...

Negativan odgovor najrealnija opcija

Izvor: Danas, 28.Apr.2013

Da li će Srbi sa severa Kosova prihvatiti briselski sporazum, ili će na sastanku s predstavnicima Vlade Srbije, koji je zakazan za sutra, insistirati na raspisivanju referenduma trebalo bi da bude poznato danas ili sutra. Ipak, prema saznanjima Danasa iz više izvora na severu KiM, od petka, kada su...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.