Odbor za Kosovo sutra o rezultatima dijaloga sa Prištinom

Izvor: S media, 27.Nov.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor za Kosovo sutra o rezultatima dijaloga sa Prištinom

Sednica Odbora za Kosovo i Metohiju republičkog parlamenta, na kojoj bi članovi tog tela trebalo da razmatraju rezultate poslednje runde dijaloga Beograda i Prištine, zakazana je za sutra, najavljeno je iz Skupštine Srbije.

SPO traži istinu o Kosovu i evropskim integracijama

Koštunica: Budućnost Srbije nije u EU!

Jovanović: Tadić da kaže istinu o Kosovu

Poslednja runda tehničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dijaloga Beograda i Prištine održana je u Briselu 21. i 22. novembra, kada je postignut dogovor o priznavanju univerzitetskih diploma, dok oko učešća Prištine na regionalnim skupovima i prelazima nije bilo saglasnosti.

Kako je navedeno u saopštenju parlamenta, sednica odbora za zakazana je za 14 sati, sa ciljem da se članovi tog radnog tela upoznaju sa rezultatima koji su postignuti tokom poslednje runde dijaloga sa Prištinom.

Šef beogradskog tima Borislav Stefanović rekao je da se poslednja runda dijaloga sa Prištinom može oceniti kao pozitivna, jer je postignut dogovor o diplomama, kao i da je došlo do približavanja stavova dveju strana kada je reč o regionalnom predstavljanju Prištine i izrazio nadu da će dogovor o tom pitanju biti postignut u nastavku dijaloga.

Dve delegacije su najavile da će se ponovo sastati u Briselu 30. novembra.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.