Odbor za KiM danas o dogovorima s Prištinom

Izvor: S media, 08.Mar.2012, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor za KiM danas o dogovorima s Prištinom

Skupštinski Odbor za Kosovo i Metohiju održaće danas sednicu na kojoj bi trebalo da razmatra dogovore Beograda i Prištine postignute u Briselu 24. februara, najavljeno je iz republičkog parlamenta.

Timovi Beograda i Prištine 24. februara postigli su dogovor o regionalnom predstavljanju Kosova, prema kojem će Kosovo biti predstavljeno tablom na kojoj će pisati: Kosovo sa zvezdicom, a u fusnoti će biti navedeno: "Ovaj natpis ne prejudicira status Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i u skladu je sa Rezolucijom 1244 i mišljenjem MSP o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti".

Vorlik: Nećemo izbore na severu KiM

Već prekršen dogovor o fusnoti

Stefanović: Srbi imaju pravo na srpska dokumenta i tablice

U Briselu nije prihvaćen zahtev Prištine da u fusnoti bude navedena i deklaracija o proglašenju nezavisnosti.



Rezultat dijaloga je i dogovor o primeni sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima.

Sednicu skupštinskog Odbora zakazao je predsednik tog radnog tela Ljubomir Kragović (SRS), koji je Tanjugu rekao da je na sednicu pozvao ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića i šefa beogradskog tima za dijalog sa Prištinom Borislava Stefanovića.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.