Novi pokloni za malog Stefana iz Vidanja

Izvor: RTS, 07.Jan.2016, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi pokloni za malog Stefana iz Vidanja

Izjavom da, izgleda, nikada nije dobar jer nije video Deda Mraza, četvorogodišnji Stefan Vilićević iz Vidanja kod Kline nedavno je privukao pažnju javnosti. Deda Mraz mu je pred kraj prošle godine darovao poklon, a posle priloga u Dnevniku RTS-a, Stefanu su i danas uručeni pokloni.
Stefan je Deda Mraza prvi put video krajem decembra u Goraždevcu, na novogodišnjoj priredbi za srpsku decu u Metohiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović uručio mu je poklon, a Stefan je mislio da Deda Mraz nikada ne dolazi kod njega.

Preduzeće "Smail kompani" Stefanu je za Božić poslalo novi poklon. Stefan kaže da je dobio robote.
Porodica Vilićević ima četvoro dece. Stefanova majka je učiteljica, pa je sa decom i kod kuće i u školi.
"Ja sam rekla davno u šali, ali izgleda da se to potvrdilo – u svakoj nazovidržavi ja ću po jedno dete", kaže Stefanova majka Slađana Vilićević.
Vilićevići su se u Vidanje kod Kline vratili 2004. godine. U velikom domaćinstvu su tri porodice.
"Prvo sam se vratio ja, posle najstariji sin, posle mlađi. Deca došla u školu. Mlađi sin se vratio, oženio ovde, dobio decu", kaže Stefanov deda Milija Vilićević.
Mlađi sin ide stopama starijeg brata, čeka treće dete. Biće to 17. dete među decom povratnika u Vidanju.
Načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević kaže da ima šesnaestoro dece uzrasta od predškolskog do osmog razreda.
"Osnovna škola postoji, nažalost, u privatnoj kući. Planovi postoje da se izgradi nova škola, da deca dobiju neke normalne uslove za pohađanje nastave", kaže Radosavljevićeva.
Za gradnju nove škole lokacija je određena. Plan je da školu izgradi Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.