Novi performans zbog takse u Prištini, lutke sa likovima Kurtija i Brnabićeve

Izvor: RTS, 27.Feb.2020, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi performans zbog takse u Prištini, lutke sa likovima Kurtija i Brnabićeve

Kosovski premijer Aljbin Kurti negativno je odgovorio na zahteve SAD za hitno ukidanje takse na srpske proizvode, prenose prištinski mediji i dodaju da će to imati velike posledice za Kosovo. Ispred zgrade vlade u Prištini pristalice Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja održale su performans protiv ukidanja takse.
Američki izvori portala Ekspres naveli su da će krajem nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ričard Grenel, američki posrednik u dijalogu razmotriti dalje korake ukoliko Kurtijeva vlada do tada ne ukine taksu.

Kako Ekspres saznaje Kurti je već negativno reagovao na zahteve Amerikanaca.
Ne zna se tačno šta će Amerika uraditi, ali suspenzija investicija i ukidanje pomoći koje SAD pružaju Kosovu 20 godina mogu biti neke od mera.
Isti izvori su za Ekpres rekli da su SAD očajne zbog DSK-a, koji nije ubrzao izvršenje obaveza oko dogovora i koordinacije sa SAD u vezi sa ukidanjem takse.
Od Kurtija je iz više zapadnih centara zatraženo ukidanje takse, uključujući američkog državnog sekretara Pompea.
U međuvremenu je odložena sednica kosovske vlade, ali ne zbog neslaganja koalicionih partnera oko ukidanja takse na srpske proizvode, kako je prvobitno bilo javljeno, već zbog nedovršenog pratećeg materijala.
Istovremeno, ispred zgrade vlade pristalice Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja održali su performans protiv ukidanja takse.
Simbolično su postavili lutke sa likovima Aljbina Kurtija i Ane Brnabić i postavili natpise "Aljbine, da li Srbija prolazi ili ne prolazi" i "Narod ne zaboravlja, Srbija ne prolazi".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako će Srbija odgovoriti na ukidanje kosovskih taksi?

Izvor: VOA, 28.Feb.2020, 00:17

“Predlog koji je izneo kosovski premijer Aljbin Kurti pokazatelj je moći i uticaja Sjedinjenih Američkih Država”, ocenjuje u izjavi za Glas Amerike Edvard Džozef, predavač na vašingtonskom univerzitetu Džons Hopkins, potez kosovskih vlasti da počnu proces ukidanja carina na uvozne proizvode...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.