Nova presuda protiv Srba: Zabrana ulaska na KiM

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 12:37

Nova presuda protiv Srba: Zabrana ulaska na KiM

Osnovni sud u Prištini osudio je na šest meseci zatvora i dopunskom kaznom u vidu zabrane ulaska na Kosovo i Metohiju Sinišu Jevtića i Ivana Sekulića.

Ova dvojica Srba uhapšeni su zbog navodnog organizovanja nereda na severu tzv. Kosova krajem maja, potvrdio je za Kosovo onlajn advokat Miloš Delević. Zatvorska kazna zamenjena je novčanom.

Jevtić i Sekulić su, pored toga što su osuđeni na šest meseci zatvora, dobili i dopunsku kaznu u vidu zabrane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulaska na tzv. Kosovo u trajanju od tri godine. Oni su krajem maja bili uhapšeni na prelazu Jarinje.

"Siniša Jevtić je danas osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci. Kazna zatvora mu je na predlog odbrane zamenjena u novčanu kaznu u iznosu od 5.700 evra. Porodica je sakupila novac, ja ću danas platiti kaznu kao njegov branilac i očekujem da u toku dana bude pušten na slobodu", rekao je za Kosovo onlajn branilac Siniše Jevtića, advokat Miloš Delević.

Jevtić i Sekulić se terete za krivična dela "učestvovanje u protestu" i "huliganstvo", a njihova imena našla su se na Kurtijevom spisku lica koja je optužio za organizovanje nereda na severu.

Prema Kurtijevim rečima, Jevtić i Sekulić su takođe deo navijačke grupe "Delije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proterivanje sa Kosova dvojice Srba zbog "učešća u nasilnim protestima" na severu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Avg.2023

Osnovni sud u Prištini je dve osobe pod inicijalima S.J. i I.S. osudio na šest meseci zatvora uz mogućnost da ona bude zamenjena novčanom kaznom. Advokat Ljubomir Pantović je za RSE objasnio da je za obojicu položen novac, te da će 3. avgusta otići u Srbiju. “Izrečena im je i mera bezbednosti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.