Norvežani zabrinuti, ali glasali za Kosovo

Izvor: B92, 03.Maj.2016, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norvežani zabrinuti, ali glasali za Kosovo

Fudbalski savez Norveške podržao je prijem Kosova u UEFA, rekao je prvi čovek te organizacije Terje Svendsen.

"Sada se postavlja pitanje budućnosti mnogih igrača poreklom sa Kosova", rekao je Svendsen norveškim medijima.

Evropska fudbalska unija (UEFA) primila je na Kongresu u Budimpešti Kosovo kao svoju 55. članicu.

Odmah posle sednice objavljeno je da će jedan od najtalentovanijih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << norveških fudbalera Bersant Čelina ubuduće nastupati za Kosovo.

"Bersant će nastaviti da pomaže Kosovu", rekao je njegov otac Edvar Čelina.

Bersant Čelina, koji je povremeni član prvog tima engleskog Mančester sitija, rodjen je pre 19 godina u Prizrenu. On je do sada nastupao za mladje selekcije Norveške, ali i za A reprezentaciju Kosova.

Pored Čeline, reprezentativci Norveške su braća Valon i Veton Beriša, sinovi doseljenika sa Kosova u Norvešku. Ali, još je nepoznato za koga će oni ubuduće nastupati.

Jedan od predstavnika Fudbalskog saveza Švajcarske, zemlje čiji je veliki broj reprezentativaca rodjen na Kosovu i Metohiji, rekao je da je bilo neugodno zauzeti stav jer je to pitanje i sporta i politike.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sitijev Bersand Čelina prvo pojačanje Kosova

Izvor: RTS, 03.Maj.2016

Fudbalski savez Norveške podržao je danas prijem Kosova u UEFA, ali je več izgubio jednog talentovanog igrača pošto je Sitijev Bersand Čelina najavio da će ubuduće nastupati za Kosovo. . "Sada se postavlja pitanje budućnosti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.