Niko ne može da blokira rad Skupštine Kosova

Izvor: Akter, 26.Okt.2015, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko ne može da blokira rad Skupštine Kosova

Premijer Kosova Isa Mustafa je izjavio da opozicija može da stvara poteškoće ali da nikako neće moći da spreči ili da blokira normalan rad Skupštine Kosova

U interviju za radio Slobodna Evropa, Mustafa je izjavio da postoji tendencija da se blokira rad Skupštine Kosova, ali je to nemoguće zato što Skupština Kosova ima većinu sa najmanje dve trećine poslanika.

"Koalicija je jaka i radiće na ispunjavanju vladinih i zakonodavnih programa. Smatram da ostala >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << pitanja treba rešiti uz poštovanje demokratskih i skupštinskih procedura", kazao je Mustafa.

Premijer Kosova je ocenio da ova kriza treba da se prevazidje uz poštovanje pravilnika Skupštine, zakona i Ustava Kosova.

"To su pravila koje treba da sprovodi i poštuje kako pozicija, tako i opozicija", naveo je premijer.

Mustafa je rekao da će Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) koji će sutra potpisati u Strazburu dokazati Evropskoj uniji da je Kosovo ozbiljan partner i da je spremno da sprovede sve ekonomske reforme kako bi kosovsko tržište bilo u potpunosti u skladu s evropskim standardima.

"Sprovođenje svih potrebnih reformi iz ovog sporazuma učiniće našu zemlju atraktivnim tržištem za preduzetništva u zemlji i ohrabriće strane investitore da investiraju kod nas, za čime postoji velika potreba", kazao je Mustafa.

On je ocenio da će SSP sigurno uticati na ekonomski razvoj, kao što je to bio slučaj sa zemljama centralne i istočne Evrope kada su potpisale takav sporazum.

"Mi smo evropski narod sa evropskom orijentacijom", rekao je Mustafa i dodao da se potpisivanjem ovog sporazuma "izlazi na put jasne budućnosti" za Kosovo.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.