Nije prihvaćeno učešće Kosova u radu CES

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2011, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije prihvaćeno učešće Kosova u radu CES

BEOGRAD -

Stalni komitet organizacije Crnomorske ekonomske saradnje (CES) podržao je predlog Srbije da ne prihvati učešće delegacije Kosova pod nazivom Republika Kosovo što je rezultiralo otkazivanjem parlamentarne skupštine te zajednice, izjavio je danas poslanik Za evropsku Srbiju Aleksandar Vlahović.

Vlahović koji je i član delegacije srpskog parlamenta pri Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje (PSCES) rekao je novinarima u Skupštini Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je kosovska delegacija došla na skup u Albaniju na poziv zemlje domaćina koja trenutno i predsedava zajednicom, a koja je insistirala da Kosovo kao gost učestvuje pod oznakom Republika Kosovo.

"Samo je Albanija glasala za, jedna zemlja je bila uzdržana, a sve ostale su bile protiv takvog predloga i podržale Srbiju koja je tražila da se ne izglasa dnevni red što je i učinjeno", podvukao je Vlahović.

On je rekao da se više od mesec i po dana "radilo na tome da se ne prihvati učešće delegacije Kosova pod nazivom Kosovo Republika i da je Srbija u tom cilju poslala pisma svim šefovima delegacija".

Prema njegovim rečcima, prvi put se desilo da je skupština PSCES odložena.

Organizaciju Crnomorske ekonomske saradnje čini 12 zemalja među kojima su i Rusija, Turska, Grčka, Ukrajina i Bugarska.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.