Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Mar.2017, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neodrživa odluka da Kosovo prisvoji imovinu SFRJ i Srbije

Prištinski advokat Živojin Jokanović ocenio je danas da je zakonski neodrživa i neosnovana odluka Vlade Kosova da prisvoji imovinu nekadašnje Jugoslavije, Srbije i pokrajine na Kosovu.

U izjavi za agenciju Beta, Jokanović je rekao da je ta odluka "tuđa zdravoj pameti i neodrživa" jer i da je Srbija priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, opet bi moralo doći do razgraničenja i ;utvrđivanja imovinskih i drugih prava i obaveza.

"Mislim da ta odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nema osnova ni u Ustavu Kosova. Jer da bi ta odluka predstavljala valjan akt, moralo je prethodno biti rešeno pitanje na relaciji odnosa i statusa Kosova u odnosu na Srbiju, koja je matična međunarodno priznata država", ocenio je Jokanović za Betu.

Vlada Kosova odlučila je ranije da se sva nepokretna imovina koja je na Kosovu registrovana na ime SFRJ, Srbije i Autonomne Pokrajine Kosova sada registruje na ime takozvane "Republike Kosovo", kao vlasnika.

Prema navodima medija, tu odluku potpisao je premijer Kosova Isa Mustafa, čime je ona stupila na snagu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.