Nemačka šalje jasnu poruku: Kosovsku vladu formirati odmah nakon izbora

Izvor: BKTV News, 18.Maj.2017, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka šalje jasnu poruku: Kosovsku vladu formirati odmah nakon izbora

Nemačka ambasada u Prištini izrazila je danas nadu da će kosovska vlada biti formirana odmah nakon izbora, kako bi mogao da se nastavi rad na pitanjima koja su važna za Kosovo.

Predstavnici nemačke ambasade u Prištini zadržali su neutralni stav na pitanje lista da prokomentarišu novooformljene koalicije uoči prevremenih parlamentarnih izbora, prenosi prištinski mediji.

  "Građani Kosova su oni koji >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << treba da sude o pitanjima stranaka i koalicija koje se kandiduju na izborima. Nemačka ambasada ne komentariše o tome", navodi se u saopštenju.

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu biće održani 11. juna, odlučio je kosovski predsednik Hašim Tači, a mediji su spekulisali da se radi o "još jednom opravdanju" da se odloži primena sporazuma o formiranju ZSO. što je na kraju potvrdio i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Nemačka: Formirati kosovsku vladu odmah posle izbora

Izvor: Vesti-online.com, 18.Maj.2017

Nemačka ambasada u Prištini izrazila je u četvrtak nadu da će nova kosovska vlada biti formirana što pre kako bi odmah nakon izbora mogao da se nastavi rad na pitanjima koja su važna za Kosovo, prenosi prištinski list "Zeri"...Predstavnici nemačke ambasade u Prištini zadržali su neutralni stav...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.