Nemačka levica podržava odluku Srbije

Izvor: NaDlanu.com, 09.Apr.2013, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka levica podržava odluku Srbije

Potpredsednica Leve partije Nemačke (die Linke) Inge Heger danas je u razgovoru sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandrom Vulinom podržala Srbiju u odluci da ne prihvati principe sporazuma s Prištinom koji su predloženi u dijalogu 2. aprila u Briselu.

U saopštenju Kancelarije navodi se da je Vulin gošću iz Nemačke informisao o položaju Srba na KiM, a time i o razlozima za zahteve koje je Srbija imala >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << u političkom dijalogu Beograda i Prištine, i nemogućnosti da se od istih odstupi.Heger, koja je i član Pododbora za razoružanje Odbora za odbranu u nemačkom Bundestagu, se interesovala za srpski predlog suživota Srba i Albanaca na Kosovu, kritički se postavila prema načinu na koji je EU vodila dijalog Beograda i Prištine, i podržala je Srbiju u odluci da ne prihvati ponuđen sporazum, navodi se u saopštenju.Vulin je zahvalio gošći na principijalnom stavu te stranke da nasilje nije način rešavanja kriza, i na činjenici da je Partija demokratskog socijalizma, koja je jedna od prethodnica sadašnje die Linke, 1999. godine jedina u nemačkom parlamentu glasala protiv NATO agresije na tadašnju SRJ i učešća Nemačke u njoj.(Izvor: Blic)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.