Nema prelaska sa tablicama Kosova

Izvor: B92, 03.Dec.2011, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema prelaska sa tablicama Kosova

Kosovska Kamenica -- Srbi iz Kosovskog Pomoravlja tvrde da srpska policija na Končulju ne dozvoljava prelazak automobila s kosovskim tablicama i vozačkim dozvolama.

Predsednik opštine Kosovska Kamenica Boban Jeftić kazao je da Srbi iz Kosovskog Pomoravlja koji su automobile registrovali i imaju "KS" tablice, kako je to ranije dogovoreno u pregovorima Beograda i Prištine, imaju problem na prelazu Končulj u opštini Bujanovac zbog vozačke dozvole na kojoj piše "Republika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo".

"Niti nama kao predsednicima opština nije valjano preneseno šta je dogovoreno povodom registracije automobila i prateće dokumentacije između Beograda i Prištine, niti kako će to što je dogovoreno u praksi da se sprovede. Za sada se u praksi dešava nešto drugo od onoga što je javno rečeno, pa čekamo da se usaglase svi detalji", kazao je Jeftić.

On je naveo da "iako je prilikom postizanja sporazuma o priznavanju 'KS' tablica koje će moći da se koriste i na Kosovu i u centralnoj Srbiji rečeno da kod promene dokumentacije neće biti priznavanja državnosti Kosova, i na dozvoli i na državljanstvu koje se vade kod prištinskih institucija stoji 'Republika Kosovo', a za Srbe je nacionalnost - Kosovar".

"Sa takvim određivanjem nacionalnosti nama se gubi nacionalni identitet, jer umesto Srbi postajemo Kosovari. Nismo dobili nikakve instrukcije iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju, niti od pregovaračkog tima Beograda sa Prištinom, a usled nedorečenosti ni ja nemam odgovore na sva pitanja meštana u Kosovskom Pomoravlju", rekao je Jeftić.

Prema njegovim rečima, u Kosovskom Pomoravlju je mirno.

Jeftić, koji je predsednik opštine izabran na lokalnim izborima koje je organizovao Beograd, kazao je da je u Kosovskom Pomoravlju mirno i da "Srbi pomno prate svaku vest vezanu za pregovore Beograda i Prištine i sa nekom zebnjom čekaju ishod".

U Kosovskom Pomoravlju, u opštinama Kosovska Kamenica, Gnjilane, Novo Brdo i Vitina živi oko 30.000 Srba, koje sa centralnom Srbijom povezuju prelazi Končulj u opštini Bujanovac i Mučibaba u opštini Preševo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JEFTIĆ: VOZILA SA KS TABLICAMA NE MOGU PREKO KONČULJA

Izvor: Kurir, 03.Dec.2011

KOSOVSKA KAMENICA - Predsednik opštine Kosovska Kamenica Boban Jeftić kazao je da srpska policija na Končulju ne dozvoljava prelazak automobila sa "KS" tablicama u kojima su Srbi iz Kosovskog pomoravlja sa vozačkim dozvolama na kojima piše "Republika Kosovo"...KOSOVSKA KAMENICA - Predsednik opštine...

Nastavak na Kurir...

Nema prelaska sa tablicama Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2011

Srbi iz Kosovskog pomoravlja tvrde da srpska policija na Končulju ne dozvoljava prelazak automobila sa kosovskim tablicama i vozačkim dozvolama...Predsednik opštine Kosovska Kamenica Boban Jeftić kazao je da Srbi iz Kosovskog pomoravlja koji su automobile registrovali na "KS" tablice, kako je to...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.