Nastavak sednice Odbora za KiM

Izvor: RTS, 02.Nov.2011, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak sednice Odbora za KiM

Nastavljena sednica Odbora za Kosovo i Metohiju na kojoj se raspravlja o Izveštaju o aktivnostima Vlade Srbije na stabilizovanju situacije u Pokrajini. Veoma blizu rešenje problema u vezi sa administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, izjavio šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović.

Sednica Odbora za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosovo i Metohiju, na kojoj se raspravlja o vladinom izveštaju o aktivnostima na stabilizovanju situacije u Pokrajini, nastavljena je oko 14 časova, a prisustvuju joj i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima Beograda sa Prištinom Borko Stefanović.

Borislav Stefanović izjavio je danas na sednici odbora da je veoma blizu rešenje problema u vezi sa administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Stefanović je još jednom naglasio da Srbija neće priznati Kosovo i da nije u toku nikakvo "puzajuće" priznanje pokrajine.

"Zadatak pred nama je dogovor o Brnjaku i Jarinju. Postoji puno opcija i rešenje je vrlo blizu", rekao je Stefanović naglasivši da rešenje neće biti idealno.

Sednica je juče prekinuta jer predstavnici Vlade nisu došli da obrazlože izveštaj o aktivnostima na Kosovu.

Član Odbora iz DS-a Srđan Milivojević rekao je ranije danas da će se na sednici samo glasati i neće biti rasprave. Glasaće se o tri predloga koje su podnele stranke vladajuće većine, Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije.

Stranke vladajuće većine će potom predložiti predsednici parlamenta da uputi deklaraciju ili neki drugi dokument poslanicima, kako bi o njemu raspravljali.

Milivojević je ocenio da je predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Ljubomir Kragović juče grubo prekršio poslovnik o radu, kada nije dozvolio da članovi odbora glasaju o ponuđenim predlozima.

Poslanik SRS Nemanja Šarović je rekao da se nada da će danas neko iz Vlade doći na sednicu odbora, navodeći da je kontaktirao resornog ministra Gorana Bogdanovića, koji mu je, kako je Šarović rekao, obećao da će doći na sednicu.

Šarović tvrdi da su predstavnici vlade još prošlog petka bili uredno pozvani na sednicu Odbora za Kosovo i Metohiju.

Prema njegovim rečima, poslanici su dobili dva izveštaja o dijalogu sa Prištinom - o sporazumu o carinskom pečatu i katastarskim knjigama, ali ne i one o slobodi kretanja i tablicama i ličnim kartama, i da očekuje da pregovarački tim podnese izveštaje i o tim sporazumima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.