Naplata osiguranja na prelazima

Izvor: RTS, 25.Dec.2011, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naplata osiguranja na prelazima

Na administrativnim prelazima prema Kosovu od sutra naplata osiguranja od 60 evra za vozila iz centralne Srbije. Osiguranje će važiti 15 dana. Cena recipročna onoj koja će se naplaćivati vozilima sa kosovskim tablicama na ulazu u centralnu Srbiju.

Kosovske vlasti će od sutra na administrativnim prelazima sa Srbijom početi da naplaćuju osiguranje u visini od 60 evra za sva vozila registarskih oznaka gradova u centralnoj Srbiji.

Plaćeno osiguranje od 60 evra važiće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za 15 dana, saopšteno je iz Administrativnog saveta kosovskog osiguravajućeg biroa.

Odobrenje za početak naplate osiguranja dobijeno je od Centralne banke Kosova, a po dogovoru postignutom tokom dijaloga Beograda i Prištine u Briselu o slobodi kretanja.

U saopštenju Administrativnog saveta navodi se da je minimalni rok od 15 dana za naplatu osiguranja za ulazak iz centralne Srbije na Kosovo, određen kako bi se olakšalo kretanje građana takozvane "Preševske doline", odnosno opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Takođe, saopšteno je i da je cena graničnog osiguranja za vozila iz centralne Srbije određena recipročno ceni koju će naplaćivati srpska osiguravajuća društva za  registarske oznake KS.

U prištinskoj Radnoj grupi za sprovođenje dogovora o slobodi kretanja, RTS-u je rečeno da su tokom dijaloga vlasti u Beogradu odredile 100 evra naplate osiguranja za mesec dana za vozila sa KS tablicama kada ulaze u centralnu Srbiju.

U centralnu Srbiju će moći da ulaze i građani sa automobilima registarskih oznaka RKS, koje nisu bile obuhvaćene dogovorom Prištine i Beograda o slobodi kretanja. Njima će na administrativnim punktovima biti izdavane probne tablice koje u proseku koštaju 3.000 dinara i osiguranje od 500 dinara po danu provedenom u centralnoj Srbiji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Kosovu počinje naplata osiguranja za vozila iz Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Dec.2011

Od ponedeljka počinje da se naplaćuje osiguranje za vozila iz centralne Srbije koja ulaze na Kosovo, ali na severu ta mera neće biti odmah sprovođena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Počinje naplata na prelazima

Izvor: RTS, 26.Dec.2011, 09:17

Naplata osiguranja za vozila iz centralne Srbije na prelazima prema Kosovu počinje da se primenjuje od danas. Osiguranje za ulazak u Pokrajinu koštaće 60 evra za 15 dana...Na administrativnim prelazima danas počinje primena dogovora o slobodi kretanja koji se odnosi na ljude i vozila. Vozila sa tablicama...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.