Napadači koji su izboli dvojicu dečaka na Kosovu pušteni iz pritvora

Izvor: Blic, 27.Apr.2013, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadači koji su izboli dvojicu dečaka na Kosovu pušteni iz pritvora

Dvojica maloletnih dečaka - Srbin i Goranac danas su izbodeni nožem u leđa u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice. Zbog napada su uhapšena dva mladića, starosti 17 i 18 godina, koji su kasnije pušteni iz pritvora, saopštila je kosovska policija.

Kosovski Srbin Filip Zdravković (15) i Goranac Albin Šerifi (15) zadobili su povrede u predelu leđa oko 12.40 sati, zbrinuti su u Zdravstveno centru, njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

Zamenik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << direktora regionalne KPS za sever Kosova Ergin Medić izjavio je danas da je policija zbog pokušaja ubistva privela D.K. (17), kao glavnog osumnjičenog, i B.S. (18), obojica iz Bošnjačke mahale.

Policija je pretragom terena pronašla nož kojim je izvršeno to krivično delo a slučaj je okvalifikovan kao pokušaj ubistva.

Uhapšeni D.K. i B.S. večeras su pušteni iz pritvora.

- Dvojica osumnjičenih odlukom tužioca pušteni da se brane sa slobode, iako ih kosovska policija sumnjiči za pokušaj ubistva - rekao je Medić Tanjugu.

Prema saznanjima Tanjuga, reč je o Albancima, što Medić nije ni potvrdio ni demantovao. Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je ranije danas da su napad izvršili Albanci.

Direktor Zdravstenog centra Milan Ivanović rekao je Tanjugu da su dečaci nožem zadobili ubodne rane u predelu leđa, da su smešteni na hiruškom odeljenju i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno. Njih su obišli čelnici opštine Kosovska Mitrovica, javila je Beta.

Medić je rekao Tanjugu da se incident dogodio oko 12.40 sati u naselju Bošnjačka mahala, ali da za sada nisu poznati motivi i počinioci tog krivičnog dela.

Bošnjačka mahala je multietničko naselje u severnom delu Kosovske Mitropvice u kome živi Srbi i Albanci.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Krstimir Pantić rekao je da su dečaci ubodeni nožem s leđa.

- To je još jedan pokazatelj šta Srbe čeka u nezavisnom Kosovu - rekao je Pantić nakon posete povređenim dečacima, navodi se u saopštenju.

Hodžićeva: Kukavički čin

Glavna izvršna službenica Administrativne kancelarije severne Mitrovice Adrijana Hodžić najoštrije je večeras osudila ranjavanje dvoje dece u severnoj Mitrovici.

Ranjavanje dvojice dečaka, Srbina i Goranca, koji su izbodeni nožem u leđa, Hodžićeva je nazvala kukavičkim činom, koji je neprihvatljiv u bilo kojem civilizovanom društvu.

"Znam da su građani severne Mitrovice zgroženi zbog ovakvih činova nasilja", naglasila je u saopštenju.

"Ne možemo dozvoliti da roditelji strahuju za decu i to u okruženju u kojem bi trebalo da budu sigurna. Ovakva vrsta nasilja utiče na lokalno stanovništvo i pogubno utiče na mir i stabilnost", upozorila je Hodžićeva.

Ona je najavila da će "Administrativna kancelarija severne Mitrovice, u saradnji sa Euleksom, pokušati da bude deo strategije u stvaranju sigurnog okruženja". (FoNet)

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KiM: Pušteni napadači na dečake

Izvor: OkRadio.rs, 28.Apr.2013, 14:13

Dvojica osumnjičenih za pokušaj ubistva jednog srpskog i jednog goranskog dečaka u Kosovskoj Mitrovici pušteni su iz pritvora da se brane sa slobode. "Dvojica osumnjičenih odlukom tužioca pušteni su da se brane sa slobode, iako ih kosovska policija sumnjiči za pokušaj ubistva", rekao je u...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.