NAPETO U GRAČANICI: Policija hoće da protera Đurića sa KiM, meštani ga brane (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 21.Sep.2016, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPETO U GRAČANICI: Policija hoće da protera Đurića sa KiM, meštani ga brane (VIDEO)

Kosovska policija, koja je večeras u Gračanici zaustavila vozilo u kojem se nalazi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, i zahtevala da on napusti Kosovo, nešto kasnije je rekla da će mu omogućiti da nastavi posetu po protokolu.

Kako javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta, policajci su najpre rekli da imaju naredbu da otprate Ðurića do Merdara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << na administrativnoj liniji, pod pretnjom hapšenja, ako direktor Kancelarije za KiM to bude odbio.

Ðurić ima uredno najavljenu posetu Kosovu i Metohiji, koja ističe u četvrtak ujutru, a koja je u skladu sa ranijim sporazumima između Beograda i Prištine.

Na raskrsnici na kojoj je zaustavljen automobil u kome se nalazio Ðurić, okupio se veliki broj građana koji se na trenutke oglašavali skandiranjem: "Srbija, Srbija".

Nakon pola sata-sat, policija je saopštila Ðuriću i ljudima u njegovoj pratnji da će im biti omogućen prolaz i nastavak posete, što su građani propratili aplauzom i skandiranjem "Marko Srbine".

Ðurić je tada, po prvi put posle zaustavljanja vozila izašao iz automobila i otpozdravio građanima.

Na licu mesta su i zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović, ali i gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić.



(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Merdare

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Ðurić: Zahvaljujući narodu, propao pokušaj mog hapšenja (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 22.Sep.2016, 00:46

Direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Ðurić, izjavio je novinarima da je večeras u Gračanici došlo do grubog i protivpravnog pokušaja njegovog hapšenja i deportovanja sa Kosova...Kosovska policija je večeras u Gračanici na pola sata-sat zaustavila vozilo u kojem se nalazi...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.