Ministar inostranih poslova Austrije Mihael Špindeleger izjavio da će puni suverenitet Kosovo dobiti na jesen

Izvor: Vostok.rs, 03.Jul.2012, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar inostranih poslova Austrije Mihael Špindeleger izjavio da će puni suverenitet Kosovo dobiti na jesen

03.07.2012. -

On je naglasio, pred sastanak Međunarodne upravljačke grupe (ISG) za Kosovo, da još nerešena situacija na severu zahteva dalje prisustvo međunarodnih snaga. Špindeleger je rekao da od sastanka ISG očekuje odluku koja će biti od značaja za budućnost Kosova.

"Međunarodna zajednica će odlučiti da se njeno nadgledanje nezavisnosti Kosova može okončati. To je jasan dokaz poverenja prema Kosovu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << koje je sada zrelo da stoji na sopstvenim nogama i preuzme punu odgovornost za budućnost svih njenih građana", naglasio je Špindeleger, u intervjuu nemačkoj novinskoj agenciji DPA koji prenosi bečki dnevnik "Viner cajtung".

On je objasnio da odluka usledila baš sada jer je za manje od pet godina kosovska vlada postigla ciljeve Ahtisarijevog plana, koji predviđa stvaranje stabilnog, demokratskog, multietničkog Kosova, koji može doprineti regionalnoj stabilnosti.

Izvor: Golos Rossii    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.