Milijarder Pacoli pravi novo Kosovo!?

Izvor: Mondo, 18.Maj.2017, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milijarder Pacoli pravi "novo" Kosovo!?

Jedan od najbogatijih ljudi na svetu i uspešan kosovski biznismen Bedžet Pacoli okupio je oko sebe "koaliciju nade" koja namerava da izgradi "novo Kosovo".

Foto: MONDO kolaž

Pacoli koji je i lider Alijanse za novo Kosovo udružio je snage s Isom Mustafom (Demokratski savez Kosova), čija je vlada nedavno pala u Prištini.

Mustafi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i Pacoliju u "koalicije nade" priključili su se i gradonačelnica Đakovice, ali i nezavisni poslanik Iljir Deda.

Pacoli je koalicinim partnerima ponudio platformu za spas Kosova i izlazak "zemlje iz krize".

Inače, Pacoli je bio treći predsednik samoproglašenog Kosova, ali je tu funkciju napustio nakon što je Ustavni sud odlučio da je njegov izbor bio neregularan. Potom je bio zamenik premijera u kabinetu aktuelnog kosovskog predsednika Hašima Tačija.

Foto: Printscreen/YouTube

On nije profesionalni političar, već veoma uspešan biznismen, a što se njegovih političkih stavova tiče, analitičari ih ocenjuju umerenim.

OVK zajedno na izbore, Haradinaj za premijera

Ipak, dok je Ramuš Haradinaj bio u pritvoru u Francuskoj po poternici Srbije za ratne zločine, mediji su pisali da Pacoli nije žalio para za oslobađanje bivšeg kosovskog premijera.

Kandidat za premijera te koalicije je Avdulah Hoti koji je predložen jer je Mustafa odlučio da odustane od kandidature.

Hoti je, kaže, "stručnjak bez mrlje u karijeri i potpuno odgovara kandidatima tipičnim za zemlje poput Švedske, Norveške, Danske, pa i Švajcarske".

"OVK KOALICIJA"

S druge strane, svoju predizbornu koaliciju napravili su uz težak dogovor žestoko zavađeni komandanti terorističke tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, čiji je kandidat za premijera terorista Ramuš Haradinaj.

U toj koaliciji su Demokratska partija Kosova, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo, koju vode vođe nekadašnje terorističke organizacije OVK a danas političari - Kadri Veselji, Ramuš Haradinaj i Fatmir Ljimaj.

Tači: Pisaće se nova istorija Kosova

Inače, Haradinaj je bio kosovski premijer od 2004. do 2005. godine, kada je podneo ostavku zbog procesa koji je protiv njega vođen u Hagu zbog ratnih zločina.

Iz Haradinajeve partije, koja je do sada bila u opoziciji, ranije su rekli da imaju "crvene linije" kada je u pitanju koalicija sa dosadašnjim vladajućim partijama.

Prevremeni parlamentarni izbori na Kosovu trebalo bi da se održe 11. juna.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.