Međunarodna zajednica savetuje Kosovo: Ne aplicirajte za prijem u Unesko

Izvor: BKTV News, 08.Feb.2017, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodna zajednica savetuje Kosovo: Ne aplicirajte za prijem u Unesko

Kako prenose albanski mediji, međunarodna zajednica savetovala je prištinske vlasti da ove godine ne apliciraju za prijem Kosova u Unesko.

Prem oceni međunarodne zajednice, Kosovo će teško moći da obezbedi potrebnu dvotrećinsku većinu glasova.

Prištinski mediji prenose da kosovska vlada još nije donela odluku da li će podneti zahtev za učlanjenje u Unesko i navodi da se u planu rada vlade za ovu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << godinu pominju pripreme za članstvo u EU, ali ne i Organizaciju UN za obrazovanje, nauku i kulturu.

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj rekao je da odluka još nije doneta i da je još rano da se o tome govori.

Kosov 2015. godine nije uspelo u pokušaju da se učlani u Unesko, a Koha navodi da su Kosovu za to nedostajala tri glasa.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Koha: Priština bez podrške za Unesko, savetovano odlaganje

Izvor: B92, 08.Feb.2017

Priština -- Međunarodna zajednica savetovala je prištinskim vlastima da ove godine ne apliciraju za prijem Kosova u Unesko, jer će teško moći da obezbedi potrebnu većinu...To su rekla dva neimenovana zvaničnika kosovske vlade, prenosi Koha...Prištinski list piše da kosovska vlada još nije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.