Marković napustio skup zbog Kosova

Izvor: B92, 19.Mar.2012, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković napustio skup zbog Kosova

Beograd -- Ministar Milan Marković nije učestvovao na otvaranju konferencije o LGBT pravima u Budvi, jer Kosovo nije bilo predstavljeno u skladu s dogovorom iz Brisela.

U saopštenju Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu se navodi da Marković i direktor Uprave za ljudska i manjinska prava Nenad Đurđević nisu učestvovali na otvaranju konferencije koju je organizovala Vlada Crne Gore, jer "predstavnici Kosova nisu predstavljeni u skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa odlukom iz Brisela".

Iz istog razloga Marković nije održao uvodni govor, piše u saopštenju.

Vlada Crne Gore organizovala je u Budvi Međunarodnu konferenciji o pravima seksualnih manjina pod nazivom "Zajedno protiv diskriminacije".

Kako se navodi na sajtu Vlade Crne Gore, konferenciju je otvorio premijer Igor Lukšić, a uvodna izlaganja imali su i potpredsednica Vlade i ministarka socijalne politike i mladih Hrvatske Milanka Opačić i potpredsednik Vlade i ministar pravde Kosova Hajredin Kuči.

Prema dogovoru Beograda i Prištine, na regionalnim skupovima Kosovo treba da bude predstavljeno uz fusnotu u kojoj se navodi "bez prejudiciranja stavova o statusu i u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.