Izvor: RuskaRec.ru, 14.Jun.2017, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP Rusije prokomentarisalo rezultate izbora na Kosovu

Rezultati parlamentarnih izbora u nepriznatoj državi Kosovo svedoče o radikalizaciji političkog vrha u Prištini, saopštilo je odeljenje za informacije i medije Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
Pesma „Kosovo polje” na vrhu ruske top-liste
„Rezultati vanrednih ’parlamentarnih’ izbora koji su održani 11. juna na Kosovu svedoče o daljoj radikalizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << političkog vrha u Prištini”, navodi se u saopštenju.
Kako podseća ruski spoljnopolitički resor, najveći broj glasova dobila je „zloglasna ’ratna koalicija’” koju čine bivši komandanti tzv. „Oslobodilačke vojske Kosova” na čelu sa Ramušem Haradinajom, prenosi RT.  
„To je u znatnoj meri posledica tolerisanja SAD i EU, koje nisu izvršile potreban pritisak na kosovsko-albansko rukovodstvo u pravcu primene konstruktivnog pristupa u dijalogu sa Beogradom, poštovanja postignutih ključnih dogovora, pre svega što se tiče formiranja Zajednice srpskih opština Kosovo”, navodi se u komentaru.
Takođe se dodaje da situaciju usložnjava blaga ili nepostojeća reakcija zapadnih mentora na sve češće ispoljavanje agresivne velikoalbanske retorike.
„Ultimativni zahtevi kosovsko-albanskih političara i sračunata nespremnost na kompromise izazivaju ozbiljnu zabrinutost i zaslužuje osudu svih odgovornih članova međunarodne zajednice”, zaključuje spoljnopolitički resor Rusije.
Ranije je saopšteno da je na izborima na Kosovu pobedila koalicija Ramuša Haradinaja. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: Ishod izbora na KiM posledica popustljivosti SAD i EU

Izvor: RTS, 14.Jun.2017

Rezultati prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu ukazuju na dalju radikalizaciju kosovskog političkog rukovodstva što je velikim delom posledica popustljivosti EU i SAD, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. ...

Nastavak na RTS...

Moskva: Rezultati izbora svjedoče o radikalizaciji Prištine

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jun.2017

MOSKVA - Rezultati izbora održanih na Kosovu i Metohiji svjedoče o radikalizaciji političkog vrha u Prištini, što je u velikoj mjeri posljedica popustljivosti Evropske unije (EU) i SAD, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije..."Rezultati vanrednih parlamentarnih izbora održanih na...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.