MMF kažnjava Tačija, nema pomoći

Izvor: B92, 01.Jun.2011, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF kažnjava Tačija, nema pomoći

Priština -- Međunarodni monetarni fond će ubrzo objaviti odluku da neće Kosovu dati iz svojih finansijskih programa pomoć od 150 miliona evra.

Prema navodima prištinske televizijske stanice Kohavision, Kosovo neće moći da koristi paket pomoći od 150 miliona evra za ovu godinu, a o toj odluci MMF neće biti obavezan da obavesti kosovsku vladu.

Odluka MMF-a dolazi nakon kritika upućenih pokrajinskoj vladi da ne poveća plate i davanja u javnim službama. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U Prištini se ocenjuje da "Kosovu preti kolaps budžeta zbog nesrazmere prihoda i rashoda, što će kosovsku vladu dovesti u situaciju da ne bude u mogučhnosti da isplati zarade zaposlenih u javnim službama".

Budžetski prihodi za ovu godinu iznose milijardu i 264 miliona evra, dok su projektovani troškovi milijardu i 434 miliona.

Zarade u javnim službama su povećane od 30 do 50 odsto, što je bilo predizborno obećanje aktuelnog premijera Hašima Tačija, bez saglasnosti Međunarodnog Monetarnog fonda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.