MIRNI PROTESTI RADNIKA ELEKTROKOSMETA I PRAVOSUĐA

Izvor: Kurir, 09.Sep.2011, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIRNI PROTESTI RADNIKA ELEKTROKOSMETA I PRAVOSUĐA

KOSOVSKA MUTROVICA - Zaposleni u "Elektrokosmetu" protestovali su protiv integrisanja u kosovske institucije su mirnom šetnjom od upravne zgrade "Elektrokosmeta" do glavnog ibarskog mosta u severnom delu Kosovske Mitrovice, javlja RTS.

U radnim odelima, sa šlemovima na glavi, radnici su nosili srpske zastave i transparente na kojima je pisalo "Nismo paralelne institucije", "Hoćemo slobodu", "Nećemo geto i bodljikavu žicu", "Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je Srbija" i nakon protesta vratili su se na posao.

Pripadnici Kosovske policije su za vreme protesne šetnje regulisali saobraćaj u gradu.

Direktor "Elektrokosmeta" Radoje Krečković rekao je da su radnici šetnjom poslali svima poruku mira i zatražili da se otkrije sudbina njihovih kidnapovanih kolega koji su nestali pre 12 godina u pokrajini.

Prema rečima Krečkovića, radnici se takođe protive integrisanju ovdašnjih institucija u kosovske jer, kako je objasnio, tamo gde je došlo do integrisanja Srbi su nestali iz tih kolektiva.

"Pre dolaska Kfora i UNMIK-a na Kosovo i Metohiju 1999. godine, EPS je u pokrajini imao nešto više od 8.000 zaposlenih radnika, od kojih je više od 5.000 danas raseljeno", rekao je Krečković.

Pre ovog okupljanja radnici srpskog pravosuđa održali su jednočasovni miran protest u Kosovskoj Mitrovici sa ciljem da očuvaju statusnu neutralnost suda u ovom gradu.

Oni su pozvali predstavnike Euleksa da kažu zasto su počeli sa primenom kosovskih zakona i kosovskih pečata.

Srbi u mestu Rudare opština Zvečan uklonili su jutros barikade s puta koje su sinoć postavili, tako da se saobraćaj na putu Kosovska Mitrovica - Raška odvija jednom kolovoznom trakom.

Kfor i danas kontroliše dva administrativna prelaza na severu Kosova - Brnjak i Jarinje, kao i nezvanični prelaz u selu Izvori, na putu prema Novom Pazaru.

U toku razgovori međunarodnih aktera i Prištine o najboljem načinu za sprovođenje dogovora o carinskim pečatima, ali još nije doneta odluka o konkretnom rešenju i sastavu carinske službe, rekli su Tanjugu predstavnici Euleksa i Kfora.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Mirni protesti radnika Elektrokosmeta i pravosuđa

Izvor: Glas javnosti, 10.Sep.2011, 07:11

KOSOVSKA MUTROVICA - Zaposleni u "Elektrokosmetu" protestovali su protiv integrisanja u kosovske institucije su mirnom šetnjom od upravne zgrade "Elektrokosmeta" do glavnog ibarskog mosta u severnom delu Kosovske Mitrovice, javlja RTS...U radnim odelima, sa šlemovima na glavi, radnici su nosili srpske...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.