Lavrov: Protiv smo jednostrane izmene Rezolucije 1244

Izvor: B92, 12.Dec.2016, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Protiv smo jednostrane izmene Rezolucije 1244

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je u Beogradu da Rusija prihvata sva rešenja i procese u vezi sa Kosovom.

On je rekao da će to biti uz maksimalno poštovanje Rezolucije SB UN 1244, čijoj se jednostranoj reviziji protivi.

"Solidarišemo se sa srpskim prijateljima i protiv smo bilo kakvih pokušaja da se jednostrano revidira ova Rezolucija", poručio je Lavrov.

Dačić je, govoreći o podršci Rusije, rekao da je Lavrov taj koga može >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pozove kad je potrebno.

"Kada je Srbija u opasnosti, u slučaju rezolucija o gonocidnosti srpskog naroda, poziva da se prizna Kosovo... koga mogu da zovem u svakom momentu?", upitao je Dačić, čekajući da neko od novinara koji su pratili konferenciju za novinare sa šefom ruske diplomatije kaže: "Sergeja."

"Lepo ste odgovorili. Voleo bih da mogu uvek da pozovem Džona Kerija u svakom momentu da mu kažem da je Srbija ugrožena, ali kako da ga pozovem kada Viktorija Nuland (zvaničnica Stejt departmenta) kaže da su oni 20 godina ulagali u nezavisnost Kosova, ili London, kada od njih dolazi reozlucija o genocidnosti srpskog naroda?", rekao je Dačić.

Komentarišući to što ga mnogi u Srbiji smatraju "ruskim ministrom", on kaže:

"Ja ne da neću da budem anti-Rus, nego neću da budem ni anti-Srbin. Ispada da Srbija treba da bira između EU i Rusije. Ali mi biramo Srbiju", rekao je Dačić.

Lavrov je takođe rekao da je sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem razgovarao i o situaciji u regionu, uključujući i napore za BiH, ali uz poštovanje sva tri konstitutivna naroda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.