LDP: Građanima reći istinu o Kosovu

Izvor: RTS, 04.Sep.2011, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Građanima reći istinu o Kosovu

Dogovor o carinskim pečatima obavezuje vlasti u Srbiji na zaokret i predstavlja tačku na propalu kosovsku politiku koja se u kontinuitetu vodila u Srbiji, rekao lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Predsednik Liberalno demokrtatske partije Čedomir Jovanović rekao je  da dogovor sa Prištinom u Briselu o carinskom pečatu obavezuje vlasti u Srbiji na zaokret i predstavlja tačku na propalu kosovsku politiku koja se u kontinuitetu vodila u Srbiji.

Na konferenciji za novinare, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Jovanović je naveo da LDP ne smatra da je Kosovo prepreka za EU i modernizaciju društva, već kao na problem nastao kao posledica "propale, licemerne i prevarantske politike koju su vodile vlasti u Srbiji".

"Od Vlade Srbije i predsednika Borisa Tadića očekujemo jasne političke stavove. Predsednik države dužan je građanima ne konstatacije, ne recikliranu politiku nego je obavezan da ponudi više od fraza kojih je prepuna njegova politika i nastupi", rekao je Jovanović.

Lider LDP je naglasio da je potrebno reći istinu građanima Srbije. Kosovo, naveo je Jovanović, ne treba da doživi sudbinu Knina. 

"Nisu nam potrebne krajine na severu Kosova", izjavio je Jovanović i naveo da treba raspustiti paralelne institucije na severu Kosova. 

Lider LDP je ocenio da je veoma važno napraviti politiku zaokreta u trenutku kada Srbija ulazi u izbornu kampanju. 

Jovanović je naveo da LDP želi da bude deo buduće Vlade Srbije u nastavljanju reformskog procesa, ali da ta stranka nikada neće pristati bude talac "kosovsko-evropske politike".

Upitan o odnosu LDP sa drugim strankama i mogućnostima saradnje, Jovanović je rekao da se LDP nije udaljio od Tadića i Demokratske stranke nego da je "Tadić jedan dan Vojislav Koštunica, drugi dan je Tadić pre Angele Merkel, a trećeg dana pokušava da bude nešto novo".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP:Dogovor o carinskim pečatima uvod u drugačiju politiku

Izvor: Blic, 04.Sep.2011

Liberalno demokratska partija smatra da dogovor o carinskim pečatima treba da bude uvod u drugačiju politiku Srbije prema Kosovu i Metohiji...Lider LDP-a Čedomir Jovanović je izjavio je da Kosovo nije prepreka na evropskom putu Srbije i njene modernizacije, već da su takve tvrdnje "kalkulantska...

Nastavak na Blic...

Jovanović: Okrenuti se Ahtisarijevom planu

Izvor: S media, 04.Sep.2011

Srbija treba da odustane od paralelnih institucija iokrene se primeni Ahtisarijevog plana, smatra predsednik LDP Čedomir Jovanović. Paralelne institucije su "tempirana bomba". ..Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je za Srbiju i za Srbe korisno odustajanje od "mnogih...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.