Kurti želi rat? VIDEO

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 13:21

Kurti želi rat? VIDEO

Petar Petković, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, kazao je danas da Aleksandar Vučić trenutno razgovara sa Miroslavom Lajčakom.

Kako je naveo, predsednik Srbije ga je upozorio na sve posledice Kurtijevog ponašanja i provokacija koje mogu da dovedu do najveće krize kojom se želi rat.

"U toku je razgovor predsednika Vučića i Miroslava Lajčaka. Započela je okupacija severa KiM od strane Aljbina Kurtija. Simbol okupacije je krpa koju su istakli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na zgradi opštine, koja će tu stajati koliko i sama okupacija, a to znači ne dugo. Svaka ima kraj, a ovoj će biti kada Srbi budu izabrali trenutak. Srpska trobojka je nadživela sve zastave, a tako će biti i ovog puta", rekao je Petković.

Kako je kazao, jasno nam je da neko ko nema legitimitet ne može predstavljati građane te opštine.

"Samo je dvoje Srba glasalo i 553 Albanaca za Atića, a pritom je dobio čak i manji broj glasova nego prošli put. Imamo 45.000 upisanih birača, a glasalo je 1657. Sram bilo one koji su podržali ove kontejner izbore jer su pokazali da ne haju za demokratiju. Kvinta govori kako i jedna i druga strana treba da se suzdrže, govori da nema volje za stabilizacijom. Kurtiju neko daje vetar u leđa i podržava ga. Žele da isprovociraju rat."

Petković je zatražio da se prestane sa hapšenjem, sa zaustavljanjem vozila, da se stane jer Kurti nema šta da traži na severu, niti tzv. Kosovska policija.

"Danas je na Bistričkom mostu zaustavljen rudar koji je radio u trećoj smeni u rudniku "Crnac". Oduzeli su mu KM tablice i napisali mu kaznu. Danas je počela nova faza Kurtijeve protivpravne odluke o registracijama, na šta nema pravo", rekao je Petković.

Petković je dodao da se slaže sa rokom koji je srpski narod dao do 1. juna da Kurti prestane sa provokacijama.

"Kurti želi da nas gurne u sukobe sa međunarodnom zajednicom. Moramo sačuvati živote i našu državu Srbiju".

Rudar Predrag Milanović Milanović je ranije danas u izjavi za Tanjug istakao da se jutros vraćao iz Trepče, gde je zaposlen, kada je na punktu tz. Specijalnih jedinica Policije Kosova kod Bistričkog mosta zaustavljen.

"Zadržavali su me oko pola sata dok su zvali patrolu iz Zvečana, saobraćajnu policiju, zbog registarskih tablica. Ja sam pre 10 dana registrovao vozilo, istekla mi je registracija, oni su mi napisali kaznu od 150 evra rekavši da ne priznaju taj sporazum", rekao je za Tanjug Milanović.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.