Krstimir Pantić saslušan u  policiji

Izvor: RTS, 28.Jan.2014, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstimir Pantić saslušan u policiji

Krstimir Pantić dao iskaz u policijskoj stanici u severnom delu Kosovske Mitrovice. Kaže da je reč o nastavku pritiska nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Bivši predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić saopštio je da je saslušan u policijskoj stanici u severnom delu Mitrovice, ocenivši da je reč o nastavku pritiska nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Pantić je u saopštenju naveo da ga je kosovska policija upozorila da će biti priveden, odnosno da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će za njim biti raspisana poternica ukoliko se u toku dana ne javi da da iskaz povodom opužbi da je navodno fizički napao jednu osobu u Kosovskoj Mirovici 8. novembra prošle godine.

"Nakon saslušanja koje je trajalo oko sat vremena pušten sam iz policijske stanice jer istražni sudija nije bio u mogućnosti da odluči da li da zatraži moje zadržavanje zbog obaveza u sudu i rečeno mi je da će naknadno biti doneta odluka o tome", naveo je Pantić.

Pantić, koji je i bivši zamenik direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ocenio je da je reč o nastavku pritisaka kojima su izloženi Srbi na Kosovu i Metohiji zbog činjenice da se za navodno delo koje se karakteriše kao fizički napad tereti više od dva meseca a da nijednom nije dobio poziv da se javi policiji kako bi dao iskaz.

Pantić je naveo da je osoba koja ga tereti za napad bila član antiizbornog štaba u Kosovskoj Mitrovici, i da je slučaj prijavio Euleksu iako je to za njega okupatorska misija, a kosovska policija - policija nepriznate države.

Osoba koja me je prijavila za navodni napad nijednom se nije povela mišlju da slučaj prijavi MUP-u Republike Srbije, rekao je Pantić dodajući da je reč o osobi koja je radnik opštine Vučitrn i koja je budžet Republike Srbije oštetila za više miliona dinara jer je sve vreme od 1999. godine ta osoba primala platu sa visokom stručnom spremom iako ima samo završenu srednju školu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Krstimir Pantić saslušan u kosovskoj policiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2014

Biviši predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić saopštio je da je danas saslušan u policijskoj stanici u severnom delu Mitrovice ocenivši da je reč o nastavku pritiska koji se vrši nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.