Kozarev predstavio koncept Sunčana dolina zvaničniku UN

Izvor: RTS, 12.Sep.2016, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kozarev predstavio koncept "Sunčana dolina" zvaničniku UN

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev predstavio je specijalnom izvestiocu Ujedinjenih nacija za ljudska prava interno raseljenih lica Čaloku Bejaniju koncept povratničkog naselja "Sunčana dolina" i prepreke masovnijem održivom povratku interno raseljenih lica.
Kako je saopšteno iz Kancelarije, Kozarev je zvaničniku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << UN ukazao da se konceptom "Sunčane doline" na kvalitetan način mnogi od tih problema premošćuju.
"Vladavina zakona, poštovanje ljudskih prava i napuštanje politika koje za cilj imaju produbljivanje jaza među ljudima po nacionalnoj i verskoj osnovi, jeste preduslov normalizacije i rešavanja problema interno raseljenih lica na KiM", rekao je Kozarev.
On je dodao da u toj pokrajini i dalje ne postoje institucije koje zavređuju poverenje građana.
Kozarev je objasnio da Srbi tek odnedavno imaju mogućnost da pred tamošnjim sudovima zaštite svoja imovinska prava, ali da se sada suočavaju sa činjenicom da policija ne želi da iseljava uzurpatore imovine.
Zamenik direktora Kancelarije za KiM je istakao da se, i pored akutnih problema sa kojima se danas širom sveta suočava međunarodna zajednica, ne sme da se dozvoli da interno raseljena lica na Zapadnom Balkanu budu izmeštena iz fokusa UN.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kozarev: Na Kosovu nema institucija koje zavređuju poverenje građana

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Sep.2016

Zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Dušan Kozarev ocenio je danas u Beogradu u razgovoru sa specijalnim izvestiocem Ujedinjenih nacija za ljudska prava Čalokom Bejanijem da u "južnoj srpskoj pokrajini ne postoje institucije koje zavređuju poverenje građana"..."Srbi tek odnedavno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.