Kosovo suspendovalo sporazum o priznavanju polisa za vozila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2015, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo suspendovalo sporazum o priznavanju polisa za vozila

Kosovo je danas suspendovalo sporazum sa Srbijom o priznavanju polisa osiguranja za motorna vozila, izjavio je šef delegacije za pitanje osiguranja vozila u dijalogu Prištine i Beograda, Seljim Pacoli.

Pacoli je za RTK 2 tu odluku obrazložio stanjem nastalim posle, kako je rekao, uvođenja birokratskih i nepotrebnih mera srpske strane zbog kojih su građani Kosova prisiljeni da sa svojih vozila skidaju tablice sa oznakama RKS (Republika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosovo) i da postavljaju probne tablice za koje plaćaju dodatne takse.

Pacoli je 1. septembra najavio da će sprovođenje sporazuma biti obustavljeno ako srpska strane bude nastavila da za vozila sa registracijom RKS traži da se koriste probne tablice uz plaćanje njihovog korišćenja.

Sporazum o osiguranju vozila počeo je da se primenjuje 12. avgusta i odmah je bilo nesporazuma oko toga treba li vozila sa registracijama RKS da za ulazak u Srbiju koriste svoje tablice ili treba da dobiju probne.

Po tom memorandumu, vozila s registarskim oznakama gradova centralne Srbije ulaze na Kosovo s važećom polisom osiguranja, a za vozila s Kosova potrebno je posedovati i dodatnu polisu.

Po sadašnjoj praksi, za vozila koja imaju tablice RKS potrebno je na prelazima uzeti probne tablice i platiti dnevno osiguranje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo suspendovalo sporazum sa Srbijom

Izvor: Akter, 07.Sep.2015

Kosovo je danas suspednovalo sporazum sa Srbijom o priznavanju polisa osiguranja za motorna vozila, izjavio je šef delegacije za pitanje osiguranja vozila u dijalogu Prištine i Beograda, Seljim Pacoli..Pacoli je za RTK 2 tu odluku obrazložio stanjem nastalim posle, kako je rekao, uvođenja birokratskih...

Nastavak na Akter...

Naziv "Republika Kosovo" u klauzuli

Izvor: Danas, 07.Sep.2015

- Naziv "Republika Kosovo" ne navodi se u sporazumu o energetici, koji su nedavno potpisali predstavnici Beograda i Prištine u Briselu, ali piše u takozvanom "disklejmeru", odnosno izjavi o odricanju od odgovornosti koja se nalazi u okviru osnovnog teksta sporazuma. U tom delu se navode viđenja obe...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.