Kosovo na Evropskim igrama, ukoliko ga MOK primi u članstvo

Izvor: Blic, 05.Nov.2014, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo na Evropskim igrama, ukoliko ga MOK primi u članstvo

Predsednik Evropskih olimpijskih komiteta (EOC) Patrik Hiki rekao je da će Kosovo učestvovati na Evropskim igrama u Bakuu iduće godine, ukoliko ga Međunarodni olimpijski komitet (MOK) sledećeg meseca primi u punopravno članstvo

Konačna odluka o tome da li će jednostrano proglašena Republika Kosovo dobiti punopravno članstvo u MOK biće doneta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na Skupštini te organizacije u decembru u Monaku.

Hiki je govoreći na Skupštini Asocijacije nacionalnih olimpijskoh komiteta u Bangkoku takođe rekao da će Jermenija, uprkos konfliktu sa Azerbejdžanom, učestvovati na Igrama u Bakuu sledeće godine. Jermenija i Azerbejdzan se godinama spore oko oblasti Nagorno Karabah.

Hiki se zajedno sa predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasom Bahom sastao prošlog meseca sa predsednikom Jermenije Sergejom Sarkisijanom.

"Svi problemi su reseni. Ove dve zemlje su se sporazumele da učestvuju na Igrama iduće godine i oni će prisustvovati Generalnoj skupštini u Bakuu kroz dve nedelje", rekao je Hiki.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.